bon energetyczny wredny zus
-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne
- Kontakt:
bon energetyczny wredny zus
Powiedzcie proszę jak udaje wam się pozyskać informacje czy 13 i 14 była z uwzględniona w rozliczeniu PIT, za rok 2023? Pisałam już po kilka razy do ZUS na każdą osobę która mi została bez odpowiedzi i podają jedynie kwoty 13 i 14 ale w dalszym ciągu nie wiem czy je odjąć od dochodu czy nie a to jednak różnica, zwłaszcza jak jest małżeństwo emerytów to już wtedy ogromna różnica w dochodzie. ZUS w swoich odpowiedziach twierdzi że jest nam to niepotrzebne do ustalenia dochodu przy realizacji bonu energetycznego... ręce opadają.
-
- Referent
- Zajmuję się: FA ŚR DM CP BE
- Kontakt:
Re: bon energetyczny wredny zus
13 i 14 emerytura są uwzględnione na PITach za rok 2023, bo w 2023r. były to dochody opodatkowane i ZUS nie musi tego pisać przy każdej osobie, podaje tylko kwoty 13 i 14 emerytury, żeby je odliczyć od dochodu
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SR,FA,KDR...
- Kontakt:
LICZ TAK JAK MASZ W WYTYCZNYCH MINISTERSTWA.
ZUS SIĘ TEŻ TEGO TRZYMA.
ZUS SIĘ TEŻ TEGO TRZYMA.
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
A ja nie mam odpowiedzi z ZUS do dzisiaj, mimo że miesiąc temu było wysyłane, tez tak długo czekacie teraz???@Poważna pisze: 07 lis 2024, 14:31 LICZ TAK JAK MASZ W WYTYCZNYCH MINISTERSTWA.
ZUS SIĘ TEŻ TEGO TRZYMA.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja też teraz czekam bardzo długo na odpowiedzi. Terminy już przedłużam. Wcześniej kilka dni najwyżej się czekało.Nie wiem co się stało
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Bo zus na to nie odpowie, bo wiadomo jest że 13 stka i 14 stka jest ujete w pitKalka pisze: 15 lis 2024, 14:24 ja też teraz czekam bardzo długo na odpowiedzi. Terminy już przedłużam. Wcześniej kilka dni najwyżej się czekało.Nie wiem co się stało
-
- Referent
- Zajmuję się: FA ŚR DM CP BE
- Kontakt:
Ale właśnie trzeba znać ich wysokość, a to tylko ZUS może podać
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Wcześniej odpowiadało bardzo szybko a teraz nie. Wiem, że w PIT są ujęte 13 i 14. Dlatego muszę znać ich kwotę. Gdy odejmę od dochodu, to wiem wtedy czy zł za zł, czy odmowa
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Swiadczenia Rodzinne i FA
- Kontakt:
Pani z centrali telefonicznej koordynujaca wnioski OK-WUD mówila, ze na poczatku listopada lawinowo spłynely wnioski z zapytaniami, dlatego okres oczekiwania jest tak długi!! Rozmawialam z nia 15.11.2024Kalka pisze: 15 lis 2024, 14:24 ja też teraz czekam bardzo długo na odpowiedzi. Terminy już przedłużam. Wcześniej kilka dni najwyżej się czekało.Nie wiem co się stało
Oprócz bon energetyczny wredny zus - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
skład gospodarstwa/ alimenty
Bon energetyczny - skład rodziny
Czy to już koniec ?
działalnośc rolna - działy specjalne
poczta od 2025
Korekta bonu energetycznego
bon energetyczny PODSUMOWANIE
bon -e- pani złozyła 2 takie same wnioski
bon energetyczny - co z wypłatą
bob energetyczny - informacja o przyznaniu
bon osoba zmarła
Bon energetyczny rozliczenie środków sprawozdanie CAS