bon -e- pani złozyła 2 takie same wnioski

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
Magda k
Starszy referent
Zajmuję się: Śr
Sw
Kontakt:

bon -e- pani złozyła 2 takie same wnioski

Post autor: Magda k »

Pani złożyła 3 takie same wnioski o bon z tego samego dnia , na jeden przyznam a co z tymi 2 pozostałymi?
muusia
Starszy referent
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
Kontakt:

Re: bon -e- pani złozyła 2 takie same wnioski

Post autor: muusia »

podpinam się do pytania
Nowka
Referent
Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA/DS/CP/DM
Kontakt:

Post autor: Nowka »

Ja to bym to odmową wszczęcia, ale co ja tam wiem :P No i chętnie posłucham, bo mam podobnie. Jeden klasyczny, a że stronie się wydawało, że za długo kasy nie ma, to następny przez ePUAP :mrgreen:
anavika
Referent
Zajmuję się: SR/FA/SW/dodatki
Kontakt:

Post autor: anavika »

decyzja o umorzeniu postępowania

Uzasadnienie mamy takie (wcześniej takie mieliśmy do dodatku osłonowego):
W dniu ... Pan ... złożył wniosek o wypłatę bonu energetycznego. Ponadto strona w dniu ... ponownie złożyła przywołany wniosek w tożsamym przedmiocie. Informacją Wójta Gminy ... nr .... z dnia ... został przyznany wnioskodawcy bon energetyczny, który stanowi rozstrzygnięcie na wniosek złożony w dniu ....
W związku z powyższym wniosek złożony w dniu ... stał się bezprzedmiotowy, ponieważ organ I instancji dokonał rozstrzygnięcia o przyznaniu w/wskazanego bonu energetycznego w/w informacją.
Zgodnie z art. 105 § 1 Kodeksu postępowania administracyjnego gdy postępowanie z jakiejkolwiek przyczyny stało się bezprzedmiotowe w całości albo w części, organ administracji publicznej wydaje decyzję o umorzeniu postępowania odpowiednio w całości albo w części.
Uwzględniając zaistniałe okoliczności prawe i faktyczne należało orzec jak w sentencji decyzji.
Nowka
Referent
Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA/DS/CP/DM
Kontakt:

Post autor: Nowka »

Czyli tradycyjnie - szkoły są dwie :D
KatarzynaZabka
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia wychowawcze, dobry start, KDR, zaświadczenia czyste powietrze, dodatek osłonowy
Kontakt:

Post autor: KatarzynaZabka »

Wtedy powołujecie się tylko na KPA? Czy dajecie jeszcze jakiś art z bonu???
ODPOWIEDZ