Bony z ZFSS - Kadry

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 26 lis 2015, 14:09

Witam. Kto z was w zakładzie pracy ma bony z ZFSS? Chodzi mi o podatek od takich bonów. Np przyznano bon w wysokości 500 zł. zakupuję taki bon z ZFSS a podatek w kwocie 90 zł potrącić z wynagrodzenia z rachunku bieżącego jednostki? Czy przyznać talon na 500 zł, fizycznie przekazać pracownikowi bon na kwotę 410 zł a 90 zł podatku odprowadzić z konta zfss? Proszę o pomoc. PILNE!!!
BASZ

Napisano: 27 lis 2015, 0:56

Wersja 1
Bronka

Napisano: 27 lis 2015, 9:23

Bronka pisze:Wersja 1
Dziękuję za odpowiedź.
BASZ

Napisano: 27 lis 2015, 10:31

wersja 1
pytanie: czy wszyscy pracownicy dostają bon o takiej samej wartości?
Jeśli tak, to trzeba również odprowadzić składki zus
Miłka

Napisano: 01 gru 2015, 12:19

Bony o różnej wartości w zależności od dochodów pracownika , żeby nie naliczać składek ZUS . Poza tym zrobię listę z ZFSS i podatek również rozliczę z tego konta.
AKM

Napisano: 01 gru 2015, 15:44

a tak w ogóle to po co dawać bony? nie lepiej kasę? pracownik wyda gdzie chce i na co chce
Miłka

Napisano: 01 gru 2015, 15:47

ja tak ogólnie napisałam" bony " ale u nas rzeczywiście jest kasa z tym ,ze tak jak napisałam wyżej w różnej wysokości i podatek z konta ZFŚS . Różnice są niewielkie , ale ZUS się nie przyczepi co do składek.
AKM

Napisano: 01 gru 2015, 16:07

a pod jaki pkt waszego regulaminu podchodzą te "bony"?
sama zaczęłam się zastanawiać czy nie wypłacić pracownikom na Święta. tylko nie wiem pod co to podciągnąć? pod pomoc finansową??
robicie do tego jakąś tabelę, żeby to zróżnicować?
Miłka

Napisano: 09 gru 2015, 12:17

oczywiście każdy pracownik składa wniosek wykazuje dochody, ustalany dochód na członka rodziny i według widełek przyznajemy świadczenie pieniężne, które jest opodatkowane i wypłacane pracownikom i podatek płacimy z ZFŚS
mk1

Napisano: 29 gru 2015, 9:27

mam pytanie:a co z osobą zatrudnioną na 1/2 czy 3/4 etatu?dostaje adekwatnie do wymiaru zatrudnienia?
isiys

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem