brak faktury za energię

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
kikir
Stażysta
Zajmuję się: pracownik socjalny
Kontakt:

brak faktury za energię

Post autor: kikir »

Dzień dobry wiem, że podobny temat był już wielokrotnie wałkowany ale mam wnioskodawcę, który nie posiada instalacji co i gazu oraz nie dostarczył mi faktury za energię ponieważ otrzymuje faktury w formie elektronicznej i z uwagi na awarie systemu nie może mi jej dostarczyć gdy nie otrzymał jeszcze na e maila.
Czy zeruje jej kwotę za 1 kWh ? Ostatnią fakturę papierową ma za okres od XII 2018 R do I 2019 R.
pytająca1
Stażysta
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Re: brak faktury za energię

Post autor: pytająca1 »

my przyjmowaliśmy ostatnią jaką ma....
kamos90
Starszy referent
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
Kontakt:

Post autor: kamos90 »

kikir pisze: 04 lut 2020, 14:12 Dzień dobry wiem, że podobny temat był już wielokrotnie wałkowany ale mam wnioskodawcę, który nie posiada instalacji co i gazu oraz nie dostarczył mi faktury za energię ponieważ otrzymuje faktury w formie elektronicznej i z uwagi na awarie systemu nie może mi jej dostarczyć gdy nie otrzymał jeszcze na e maila.
Czy zeruje jej kwotę za 1 kWh ? Ostatnią fakturę papierową ma za okres od XII 2018 R do I 2019 R.
spotkałem się kiedyś z taką decyzją SKO w sprawie tych faktur za energię elektryczną, był tam przypadek gdzie organ odmówił dodatku mieszkaniowego z uwagi na, to że wnioskodawca nie dostarczył faktury za prąd , o ironio SKO kazało na nowo rozpatrzyć sprawę, twierdzili, że nie jest to dokument "obligujący" ba nawet wskazali, że to organ ma ustalić na podstawie danych które posiada, jaka jest stawka za kWh, nawet jeżeli ktoś 10 lat temu tam mieszkał i miał prąd
kikir
Stażysta
Zajmuję się: pracownik socjalny
Kontakt:

Post autor: kikir »

Dziękuję serdecznie za pomoc
ODPOWIEDZ