sprawa w SKO a mam nowy wniosek
-
- Referent
- Zajmuję się: pracownik socjalny
- Kontakt:
sprawa w SKO a mam nowy wniosek
Pan się odwołał i mamy sprawę o DM w SKO, a Pan tez jest nadgorliwy i złożył nowy wniosek (żadne argumenty do niego nie przemawiają) muszę zrobić zawieszenie postępowania ?
macie może taką decyzję?
macie może taką decyzję?

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
Re: sprawa w SKO a mam nowy wniosek
a powiedz mi czy ten Pan odwołał się bo nie dostał dodatku czy kwota jest nie zadowalająca?
-
- Referent
- Kontakt:
ten Pan zawsze dostaje odmowę, bo ma większe dochody niż wydatki. wniosek daje średnio co dwa miesiące lub więcej i zawsze się odwołuje.kamos90 pisze: 11 lut 2020, 10:43 a powiedz mi czy ten Pan odwołał się bo nie dostał dodatku czy kwota jest nie zadowalająca?
teraz też dostał odmowę z tyt. wyższych dochodów niż wydatków. odwołanie odesłałam do sko w zeszłym tygodniu

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
ok to kiedy ten pan złożył wniosek i dostał odmowną? a kiedy złożył nowy? proszę podać konkretne daty
-
- Referent
- Kontakt:
złożył 07.01.2020kamos90 pisze: 11 lut 2020, 10:52 ok to kiedy ten pan złożył wniosek i dostał odmowną? a kiedy złożył nowy? proszę podać konkretne daty
odmowę dostał 20.01.2020
akta wysłałam do sko 06.02.2020
a nowy wniosek 07.02.2020

-
- Starszy referent
- Kontakt:
ok a czy SKO utrzymywało w mocy Twoją decyzję czy zdarzało się do ponownego rozpatrzenia ?
-
- Referent
- Kontakt:
zawsze utrzymane w mocykamos90 pisze: 11 lut 2020, 11:12 ok a czy SKO utrzymywało w mocy Twoją decyzję czy zdarzało się do ponownego rozpatrzenia ?

-
- Starszy referent
- Kontakt:
tak drogą dedukcji mogę Ci powiedzieć, że postępowanie ze stycznia już się zakończyło bo wydałaś decyzję odmowną w dodatku SKO podtrzymuje Twoje stanowisko ALE nie wiem jaki będzie werdykt tej decyzji ze stycznia, może należałby zawiesić postępowanie lutowe do czasu werdyktu SKO co będzie z tą decyzją odmowną za styczeń, bo tak myślę co może się stać jak TYM razem nie podtrzymają Twojego stanowiska i postępowanie ze stycznia rusza na nowo a w lutym Ci wisi wniosek i co z nim wtedy? Trochę trudna sprawa, sam miałabym wątpliwość co z tym zrobić, może porozmawiaj ze swoim kierownikiem/dyrektorem co zrobić ewentualnie udać się do prawnika jeśli macie tam u siebie takiego.
-
- Referent
- Kontakt:
muszę zrobić postanowienia odmowy wszczęcia postępowaniakamos90 pisze: 11 lut 2020, 12:40 tak drogą dedukcji mogę Ci powiedzieć, że postępowanie ze stycznia już się zakończyło bo wydałaś decyzję odmowną w dodatku SKO podtrzymuje Twoje stanowisko ALE nie wiem jaki będzie werdykt tej decyzji ze stycznia, może należałby zawiesić postępowanie lutowe do czasu werdyktu SKO co będzie z tą decyzją odmowną za styczeń, bo tak myślę co może się stać jak TYM razem nie podtrzymają Twojego stanowiska i postępowanie ze stycznia rusza na nowo a w lutym Ci wisi wniosek i co z nim wtedy? Trochę trudna sprawa, sam miałabym wątpliwość co z tym zrobić, może porozmawiaj ze swoim kierownikiem/dyrektorem co zrobić ewentualnie udać się do prawnika jeśli macie tam u siebie takiego.

-
- Referent
- Kontakt:
Oprócz sprawa w SKO a mam nowy wniosek - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
wniosek o udostepnienie danych
metryka?????
jak wyliczyć ryczałt dla wnioskodawcy
renta rodzinna, co liczyć?
Umowa najmu - proszę o pomoc
wzywam Panią do uzupełnienia braków
zgon wnioskodawcy
brak prądu co robicie?
WYLICZENIA
Wzór decyzji odmownej z powodu przekroczenia powierzchni
Czy to jest dochód z gospodarstwa rolnego?
Czy przyznawać dodatek?
Stawka bazowa czynszu
umowa użyczenia
proszę o pomoc w wyliczeniu dodatku mieszkaniowego
brak faktury za energię