Brak meldunku - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 04 sie 2011, 13:06

Witam wszystkich serdecznie. Jestem w takiej sytuacji ze nie mam obecnie meldunku, wynajmuje mieszkanie, mam umowe najmu ale wlasciciel nie zgadza się na meldunek ze względu na problemy z poprzednim lokatorem. Jestem po rozwodzie. Mieszkam z dzieckiem na które mam 200 zł alimentów. Pracy stałej nie mam, dorabiam tylko dorywczo przy sprzątaniu, myciu okien itd. Czy w związku z tym mimo braku meldunku przysługuje mi jakaś pomoc z MOPSU, GOPSU? Jaka? Rodzinnego takze nie pobieram, czy mi przysługuje? Z góry dziękuje za odpowiedz.
~Magda33

Napisano: 04 sie 2011, 13:11

rodzinne ci sie nalezy, jezeli sadownie zasadzone sa alimenty, z pomocy spolecznej tez mozesz skorzystac, ubiegasz sie w miejscu zamieszkania
~hala

Napisano: 04 sie 2011, 13:25

liczy się adres pobytu a nie zameldowania- jeśłi adres pobytu i zameldowania jest w tej samej gminie. jeśli nie to trzeba wyciągnać z gminy gdzie jesteś zameldowana o niekorzystaniu z pomosy w postaci świadczeń rodzinnych, pomocy społecznej
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator
Od: 09 gru 2010, 9:31
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu

Napisano: 04 sie 2011, 13:30

dziękuje wszystkim za odpowiedz. Jesli ktoś ma jeszcze jakies sugestie to poprosze o napisanie.
~Magda33

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x