Jak pomóc alkoholikowi, który chce pomocy? - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 20 lip 2011, 22:32

Proszę kogoś kompetentnego o udzielenie mi konkretnych informacji gdzie mam wysłać alkoholika po pomoc. Tak się składa, że posiadam niewielką wiedzę na ten temat, a mój sąsiad zwrócił się do mnie o pomoc. Facet jest jeszcze młody, ma konkretną motywację i chcę mu pomóc. Czy powinnam go wysłać do GKRPA, czy dzwonić po ośrodkach i pytać o wolne miejsce? Czy długo się czeka na miejsce w takim ośrodku? Czy zna ktoś dobry ośrodek w woj. podkarpackim? Proszę pomóżcie mi.
~Maria

Napisano: 21 lip 2011, 9:14

jeżeli nie trzeba go motywować do leczenia, to do komisji nie ma co go wysyłać. Chyba, że po informację o dobrym oddziale leczenia uzależnień, czy terapeucie. Ja miałam podobną sytuację u siebie. wykonałam jeden telefon do szpitala, miejsce było od ręki /latem jest łatwiej/ i na drugi dzień pan pojechał. Ale ja mieszkam na północy.
~inka

Napisano: 21 lip 2011, 9:40

na oddział i przejść terapię a później nawiązać kontakt z działającymi abstynentami i da radę. To trzeba tylko chcieć, chyba, że cię ściemnia bo coś chce a ty tego nie wiesz?
~Sonia

Napisano: 21 lip 2011, 18:28

Czyli do komisji niech nawet nie idzie?
~Maria

Napisano: 22 lip 2011, 16:46

jeżeli ma namiary na dobrego terapeutę/oddział, to nie.
~inka

Napisano: 26 lip 2011, 20:24

Należy zwrócić się do poradni leczenia uzależnień. Takie poradnie są w przychodni w każdym większym mieście. Tam uzyska szczegółowe informacje o możliwości leczenia.
~aśka

Napisano: 05 sie 2011, 16:06

Można także iść do lekarza rodzinnego i poprosić o skierowanie do szpitala na leczenie odwykowe.
~alina

Napisano: 08 sie 2011, 13:26

Daj mu listę psychologów ds uzależnień i punktów konsultacyjnych oraz spotkań AA... to mu wystarczy
~malwa

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x