brak opieki, rodzice w świecie
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS, ZI, STYPENDIA
- Kontakt:
brak opieki, rodzice w świecie
Zgłoszenie ze środowiska że małoletnie dzieci przebywają na terenie naszej gminy pod opieka starszego pełnoletniego brata który zneca sie nad nimi psychicznie i fizycznie oraz naduzywa alkohol, narkotyki. Kilkukrotnie byłam pod wskazanym adresem, nikt nie otworzył drzwi. Zadzwoniłam do siostry matki która twierdzi, że ona sprawuje nad nimi opieke w innej gminie. Czy mogę napisac o wywiad środowiskowy do tej gminy, ewentualnie co moge w tej sprawie zrobić?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: pomoc społeczna
- Kontakt:
Re: brak opieki, rodzice w świecie
jak masz na piśmie np. notatka pracownika z rozmowy telefonicznej to wszczynasz postępowanie, sprawdzasz dokładnie co się tam dzieje, jak nie wpuszczą to zawiadamiasz policję ...ja bym tak zrobiła..
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ps,św, stypendia
- Kontakt:
Re: brak opieki, rodzice w świecie
Ja bym zrobiła notatkę z rozmowy telefonicznej z tą panią, opisała całą sytuację i wysłała do tamtego ops-u. Niech tam sprawdzają. Z prośbą o informacje zwrotną, co ustalili.
Oprócz brak opieki, rodzice w świecie - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
CIS Ubezpieczenie
Prośba o wypełnienie anonimowej ankiety dotyczącej rodzin otrzymujących wsparcie
sprawozdanie w CAS
ZUS zwrócił wypłacony stały przed czasem
STANDARDY OCHRONY MAŁOLETNICH
Zmiana wysokości zasiłku stałego
asystent osobisty osoby niepełnosprawnej
zmiana decyzji
wywiad środowiskowy na usługi opiekuńcze
wywiad środowiskowy
archiwum zasiłek stały
decyzja DPS
Decyzja o udzieleniu schronienia
Decyzja przedłużająca zasiłek stały