Brak rejonu = brak dodatku terenowego? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 30 sty 2015, 22:57

Witam. Od roku pracuję w MOPSie na stanowisku pracownika socjalnego (mam ukończone studia licencjackie na kierunku pedagogika o specjalności praca socjalna i potem jeszcze uzupełniające magisterskie ze specjalności pokrewnej - pomoc społeczna). Zgodnie więc z wytycznymi Ministerstwa mam spełnione kwalifikacje, by móc pracować na tym stanowisku. Problem polega na tym, że mimo iż pracuję w środowisku, normalnie przeprowadzam wywiady środowiskowe (prócz tego oczywiście interwencje, NK i cała masa "papierkologi". Problem polega na tym, że nie mam przydzielonego własnego rejonu (chodzę na wywiady w różne miejsca na terenie całego miasta) i w związku z tym nie otrzymuje dodatku za pracę w terenie (250 zł). Osobiście uważam, że jest to nie w porządku, ale kierownictwo uważa tak, a nie inaczej. Czy faktycznie, aby otrzymywać ten dodatek terenowy pracownik musi mieć przydzielony "swój" rejon?
socjalna Magda

Napisano: 30 sty 2015, 23:07

myślę, że kierownictwo sie myli
wyślij zapytanie do ministerstwa - odpowiedzą ci
potem pokażesz kierownictwu
tylko nie wskazuj konkretnego opsu
nhfbgfd

Napisano: 01 lut 2015, 14:12

Trzeba sprawdzić co pisze w sprawie przyznania dodatku

https://www.mpips.gov.pl/pomoc-spoleczna/interpretacje-wybranych-przepisow/dodatek-do-wynagrodzenia-250-zl/

[b]Chyba chodzi tylko o pracę w terenie.
[u]Przecież to nie jest dodatek za rejon.[/u][/b]
Gość

Napisano: 01 lut 2015, 17:39

Poczekaj 3 lata (od 1 m-ca pracy w terenie i robienia wywiadów)i wystąp potem do sądu o wypłatę całości za wszystkie miesiace . to sie opłaca bo dochodzą odsetki.Wygrana pewna bo taki dodatek ci przysługuje.
olek11

Napisano: 01 lut 2015, 23:02

przede wszystkim sprawdź, jaki masz zapis w zakresie obowiązków (i porównaj go z odpowiednim artykułem ustawy o pomocy społ.)
betta27

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x