Brak zasądzonych alimentów - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 22 kwie 2016, 16:07

Czy brak zasądzonych alimentów powoduje że musimy uwzględnic ojca dziecka do składu rodziny?
Avid rock

Napisano: 22 kwie 2016, 17:24

Alimenty nie mają znaczenia dla składu rodziny. Jeśli jest rozwódka lub konkubina nie musisz brać ojca, jeżeli mężatka musisz.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 22 kwie 2016, 20:33

A jeżeli sama wychowuje dziecko? Skąd ja mam wiedzieć że to co ona mówi jest prawda a może ojciec dziecka mieszka z nimi i zarabia grube pieniądze lub pracuje za granicą. Bo jeżeli nie mieli ślubu to takim potwierdzeniem dla mnie że ojciec dziecka nie opiekuje się dzieckiem są zasądzone alimenty jak tego niema to defakto zgodnie z prawem kładzie na dziecko. Proszę o odpowiedź. Dziękuję
Avid rock

Napisano: 22 kwie 2016, 20:52

No niestety, musisz polegać na oświadczeniu strony. Nie zmusisz kobiety, żeby przedstawiła Ci alimenty, albo dochód ojca dziecka. Ustawodawca miał pełne zaufanie do samotnych osób składających wnioski i trzeba wierzyć na słowo :D
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x