ROPS -rejestr wniosków pomocy - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 22 kwie 2016, 22:58

A ja mam pytanie nowicjuszki
Przepraszam jak juz było na wątku.
Czy jak dostaje wniosek elektroniczny (sygnity-empatia), jest ze rodzina przebywa za granica, to przesyłam do ROPS!
Tylko czy w rejestrze wniosków wpisuje który to wniosek którego dnia?( np. wniosek 102 Anna Nowak)
Czy wprowadzam ten wniosek w system(sygnity) i pozostawiam bez kwalifikacji? OPS.657.102.2016
Czy zapisuje w rejestrze wniosków nr decyzji? Decyzja OPS.657.102.2016 ( załatwienie sprawy)
Jak to zrobic i dokładnie co?
Jestem w tym nowa, i nie mam kogo dopytać, współpracownicy starzy mówią ze nie wiedza jak to sie robi?!
Pomocy
dominikak
Praktykant
Od: 06 kwie 2016, 23:42
Zajmuję się:

Napisano: 22 kwie 2016, 23:21

Jeśli jest, że rodzina przebywa za granicą to nie musisz niczego wysyłać, tylko zastosować art. 1 ust. 3 ;)
Jeśli jest, że członek rodziny przebywa za granicą, to przed wczytaniem wniosku przekierowujesz go do ROPS.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 23 kwie 2016, 9:14

We wniosku jest zaznaczone ze wnioskodawca i rodzona przebywa za granica
To wysyłam do ROPSU tylko czy w papierach w rejestrze przyjęć zapisywać to czy robić jakies ksero bez wczytania i czy w ksiazce zapisuje ze była decyzja nr itp czy tylko jakas uwaga ze elektroniczny i ze do ROPS wysłany
Bo nie wiem czy dobrze robię ale w książce rejest wniosków mam taki sam nr wniosku przyjętego co nr wydanej decyzji, a w taki sposób jak nie bede miała wzmianki o tym wniosku do ROPS to zabraknie mi w systemie tego nr decyzji
Napewno cos zrobiłam nie tak
Prosze o pomoc jak to zrobic, i jak robić te wnioski z decyzjami czy taki sam nr czy jednak inny???
dominikak
Praktykant
Od: 06 kwie 2016, 23:42
Zajmuję się:

Napisano: 23 kwie 2016, 9:47

To Ci napisałem: art. 1 ust. 3
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x