wprowadziłam wniosek , dochód przekracza 800zl, w rodzinie dziesko niepełnosprawne z rentą lat 23, powinnam przyznac z kryterium 1200,
chce zrobic decyzj ale daje mi odmowe ( program sygnity)
powiedzcie co robi nie tak, czy gdzies jest jakis znacznik z uwzgledniający wyższe kryterium???
no cos mam nie tak
pomożecie
ustawowo przysługuje, pieprzyc sygnyty, zmniejsz dochód np o 2 tysiaki, przyzna ustawowo dobrze, zrobisz decyzję, zatwierdzisz, po zatwierdzeniu popraw dochód o te dwa tysiaki, obejdziesz sygnyty, pieprzyć ich, ale będziesz miała według ustawy
Jeśli chodzi o lekki stopień, to dla niego nie powinno być kryterium 1200 tylko 800 zł.
Ponieważ ustawa o 500+ mówi że dziecko niepełnosprawne, to dziecko legitymujące się orzeczeniem o niepełnosprawności lub orzeczeniem o stopniu niepełnosprawności i wskazuje tylko te dwa stopnie niepełnosprawności: umiarkowany i znaczny.
Oprogramowanie podpowiada zgodnie z ustawą, a jeśli ktoś nie zgadza się z podpowiedzią może ręcznie zmienić decyzję, nie trzeba kombinować z dochodami.
skoro nie uwzględnia lekkiego na 800 , to sygnyty ma błęda bo znaczny albo umiarkowany powinni mieć ustawiony na 1.200 a nie pieprzą trzy po trzy i proponują ręczne walenie konia buahahahahahahahahahahahaha