Brak zgody na przetwarzanie danych osobowych - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 14 mar 2016, 20:08

Pomóżcie proszę: wnioskodawca i pełnoletni członkowie gospodarstwa domowego pisemnie nie wyrazili zgody na przetwarzanie ich danych osobowych.Co w tej sytuacji? Jakie rozwiązanie proponujecie? czy można ten wniosek rozpatrywać? Pozostawić bez rozpatrzenia? Jeśli tak - na jakiej podstawie? Czy może wydać decyzję?Pomóżcie...
Mloda444

Napisano: 14 mar 2016, 22:54

Mloda444 pisze:wnioskodawca i pełnoletni członkowie gospodarstwa domowego pisemnie nie wyrazili zgody na przetwarzanie ich danych osobowych.
Jakim to sposobem??? Nijak nie mogę zrozumieć.
Sami na to wpadli, czy urząd im podsunął?
Mloda444 pisze:Co w tej sytuacji? Jakie rozwiązanie proponujecie?
Moim zdaniem:
1) wyjaśnić pierwszą moją wątpliwość
2) jeśli z winy urzędu, to z grzeczności przeprosić za „bobola”, powiedzieć, że nieważne i rozpatrywać jak inne
3) jeśli z inicjatywy ze strony wnioskodawcy, to grzecznie wyjaśnić z jego udziałem czy na poważnie i co dalej
4) alternatywnie (i mniej grzecznie) klauzule zignorować i robić swoje.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 15 mar 2016, 8:59

przeżyłem nie jedną kontrolę i nikt nigdy mnie nie zapytał o zgodę wnioskodawcy na przetwarzanie danych..... a więc co wy ludziska wymyślacie ?
Ciekaw jestem co by było gdyby delikwent składając wniosek o wydanie dowodu osobistego nie wyraził takowej zgody ... a z resztą nikt się go nie pyta bo to jest z automatu tak jak i w przypadku dodatków mieszkaniowych, praw jazdy składanie PIT-ów i wielu innych czynności urzędowych (nawet wizyta u lekarza wymaga podania danych wrażliwych) !!!!
Jedyne to co macie zrobić to zarejestrować swoją bazę w GIODO
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 15 mar 2016, 11:40

..czasami jestem wprost pewna, że takie pytania zadaje koleś, który chce upieprzyć D.M. Gdzieś coś poczytał gdzieś trochę popracował - i nagle buch!!!! DANE OSOBOWE :evil: to może niech nie przychodzą po dodatki one nie są obowiązkowe? z drugiej strony, zawsze możemy brać małe oświadczonko o przetwarzaniu danych osob, w obrębie dodatków mieszkaniowych. Coraz więcej na forum "cichych podpuszczaczy" i badaczy pisma. A my, osoby pracujące w d.m. musimy rozwiązywać problemy i nie dać się zwariować :lol:
tekla

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x