brak zgody na umieszczenie w DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 12 sty 2010, 14:23

Witam
Otrzymałam postanowienie z Sądu o umieszczeniu w DPS klientki bez jej zgody wraz z prosba skompletowanie dokumentow i wydanie decyzji. Klientka poinformowala mnie iz nie podpisze zadnych dokumentów i nie wyraza zgody na pobyt w DPS. Co w takiej sprawie dalej czy mam jechac z Policja i na sile ja dostarczyc do DPS ??
~sylwiar

Napisano: 12 sty 2010, 21:31

Sąd to sąd, widocznie były wystarczająco ważne powody, jedziesz z policją, jeżeli możesz - poproś o pomoc jej rodzinę (jeśli takowa istnieje). Klientka może się odwoływać, po uprawomocnieniu postanowienia do dps.
~jacuś

Napisano: 13 sty 2010, 11:31

robisz wywiad bez podpisu klientki i puszczasz dokumenty,a jak bedzie miejsce,to jest wyrok sadu i prosisz o pomoc policje
~pela

Napisano: 13 sty 2010, 11:31

robisz wywiad bez podpisu klientki i puszczasz dokumenty,a jak bedzie miejsce,to jest wyrok sadu i prosisz o pomoc policje
~pela

Napisano: 13 sty 2010, 21:10

pela ma rację, dodatkowo lekarz rodzinny tej osoby może ci wystawić zlecenie przewozu na podstawie tego postanowienia, umawiasz karetkę z sanitariuszami i policję, rodzina też nie zaszkodzi. Już tak mieliśmy i obyło się bez większych problemów
~pike

Napisano: 25 sty 2010, 13:45

dajcie wzór takiego wniosku do sądu
~md

Napisano: 03 lut 2010, 12:09

ja też bardzo poprosiłabym o wzór
~aaaaa~

Napisano: 03 lut 2010, 22:25

My mamy postanowienie sądu o umieszczeniu poza zgodą ale lekarz nie chce wypisać zlecenia przewozu bo kobieta nigdy się nie leczyła i nie wpuszcza nikogo do mieszkania. policja odmawia zawiezienia do DPSu. Co robić w takiej sytuacji?
~klaudia

Napisano: 17 kwie 2010, 22:10

Dzień Dobry!

Proszę o przesłanie wzoru wniosku do sądu o umieszczenie osoby w Domu Opieki Społecznej bez jej zgodyna adres e-mail: [email protected]

Z góry dziękuję
~Mirek

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x