budżet KDR w CAS - pomocy! do jutra muszę zrobić - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 10 wrz 2019, 9:37

mam do opracowania budżet na kdr do jutra,
prosze o pomoc, wskazówki jak do tego podejść, może ktoś z Was już to robił i podpowie jak zacząć to robić, skad wziąć te kwoty?

jak powyliczać i z czego?
bede robić to pierwszy raz
z góry dziękuję
Bartosz
Praktykant
Od: 05 sty 2019, 23:42
Zajmuję się: KDR

Napisano: 10 wrz 2019, 9:51

powiem szczerze nie wiem o co ci chodzi, jaki budżet, kto co i dlaczego karze ci robić? :p
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31

Napisano: 10 wrz 2019, 10:09

Urząd Wojewódzki, takie pismo dostałem - podobno robi się to co rok.?
Bartosz
Praktykant
Od: 05 sty 2019, 23:42

Napisano: 10 wrz 2019, 10:36

niestety nie robię nasz urząd wojewódzki od kilku lat już nas tym nie męczy więc osobiście nie wiem jak pomóc
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 10 wrz 2019, 12:41

ja zrobiłam wczoraj. Przeliczyłam wnioski z lipca i sierpnia dodałam do tego planowane wydatki za obsługę za miesiąc wrzesień i analogicznie zaplanowałam na IV kwartał budżet. Zastanawiam się tylko co jeśli wniosków będzie więcej niż zaplanowałam... :?:
kdr.04
Stażysta
Od: 27 lip 2018, 7:31
Zajmuję się: kdr

Napisano: 12 wrz 2019, 9:39

u nas czegoś takiego też niema.....na szczęście :)
AD1988
Referent
Od: 02 sty 2019, 8:55
Zajmuję się: PS

Napisano: 19 wrz 2019, 15:21

kdr.04 pisze:ja zrobiłam wczoraj. Przeliczyłam wnioski z lipca i sierpnia dodałam do tego planowane wydatki za obsługę za miesiąc wrzesień i analogicznie zaplanowałam na IV kwartał budżet. Zastanawiam się tylko co jeśli wniosków będzie więcej niż zaplanowałam... :?:
zrobiłam dokładnie to samo :D wydaje mi się, że może być ciut mniej kart w IV kwartale, bo dużo uczących się przedłuża teraz karty, pogubili karty na wakacjach - ogólnie mieli na wakacjach czas poskładać wnioski, również ci pragnący uzyskać 99% bonifikaty w zw. z księgami wieczystymi ;) ogólnie najlepiej nie przegiąć ani w jedną ani w drugą - jak braknie kasy to dodadzą (choć jak to będzie dużo to różnie z tym bywa) a nadwyżkę się odda - byle szybko w styczniu :P (informacje zasłyszane, bo zajmuję się KDR od połowy roku)
rikli
Referent
Od: 15 maja 2019, 10:25

Napisano: 20 wrz 2019, 7:12

rikli pisze:zrobiłam dokładnie to samo :D wydaje mi się, że może być ciut mniej kart w IV kwartale, bo dużo uczących się przedłuża teraz karty, pogubili karty na wakacjach - ogólnie mieli na wakacjach czas poskładać wnioski, również ci pragnący uzyskać 99% bonifikaty w zw. z księgami wieczystymi ;) ogólnie najlepiej nie przegiąć ani w jedną ani w drugą - jak braknie kasy to dodadzą (choć jak to będzie dużo to różnie z tym bywa) a nadwyżkę się odda - byle szybko w styczniu :P (informacje zasłyszane, bo zajmuję się KDR od połowy roku)

Ci w sprawie ksiąg wieczystych przychodzą mi od sierpnia dopiero i nie wygląda na to żeby do końca roku miała być tendencja malejąca :cry:, ale może na to mieć wpływ specyfika gminy w jakiej działamy ;)
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x