Gdzie jest ten ośrodek? Chętnie bym skorzystała z pomocy pracownika socjalnego który nie kontroluje i nie ma nadzoru nad swoimi rodzinami? Tak się zastanawiam Wy też macie kryteria dochodowe, więc chyba tak samo jak my kontrolujecie swoich podopiecznych, mało tego Wy idziecie dalej, wchodzicie im do domu by sprawdzić ich faktyczną sytuacje, robicie wywiady z ich rodzinami, bierzecie pod uwagę nawet dochody z robót na czarno, w moim mniemaniu to jednak pracownicy socjalni bardziej sprawdzają rodziny.LuuLane pisze:Nie wysuwaj oskarżeń, na które nie masz poparcia. Widzę, że mocno weszło Ci w nawyk doszukiwanie się wszędzie kombinatorstwa.Paula pisze:Czuje tu naszego klienta, który nie poinformował o uzysku i szuka sposobu co zrobić by się nie wydałoLuuLane pisze:Nie będę dalej ciągnąć dyskusji, ale powiem tylko, że gdyby mnie ktoś sprawdził w ten sposób jaki Paula próbuje przeforsować, to sprawa skończyłaby się w sądzie.
Jestem pracownikiem socjalnym, więc może w mojej naturze bardziej leży pomaganie niż kontrola i nadzór. Jednak siedzę w pokoju z dziewczynami od ŚR i ŚW i wszystkie jesteśmy tego zdania, które wyrażałam w poprzednich postach, łącznie z kierownikiem.