Cenzura - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 26 kwie 2010, 11:26

To miało być Forum pracowników socjalnych, ludzi szczególnie wrażliwych na sprawy społeczne. Jak wiadomo sprawy społeczne nieodłącznie powiązane są z polityką, która wyznacza \"terytorium\" naszego działania. Dziwią więc nawoływania niektórych abyśmy na tematy polityczne nie dyskutowali. To znaczy, że odbiera nam się nasze podstawowe prawa. Ktoś uważa, że prowadzenie tutaj dyskusji mogłoby doprowadzić do uzmysłowienia wielu osobom, że nie są osamotnieni w swoich poglądach, że ich poglądy nie są nienormalne. Tak, jak spontaniczna reakcja na śmierć Prezydenta RP z osobami towarzyszącymi pokazała, że Polacy są jednością.
Ta część Forum, nazwana szumnie Hyde Park, miła stanowić miejsce wymiany wolnej myśli. Dzisiaj widzę,że tak nie jest. Odmawia się nam prawa do wolnego wyrażania myśli, opinii, zadawania pytań. Dowodem na to jest fakt całkowitego kasowania niektórych postów. Postów nie zawierających żadnych wulgaryzmów, nikogo nie obrażających. Najwidoczniej zadawane pytania były czyimś zdaniem nazbyt trafne. Smutne lecz prawdziwe. To jest tylko mierna podróbka Hyde Parku. A jak pokazuje życie w Polsce nieograniczoną wolność słowa mają wyłącznie określone środowiska.
~ali

Napisano: 26 kwie 2010, 11:59

O co chodzi?
Co cenzurowane jest?
Na jaki temat posty zniknęły?
~anc

Napisano: 26 kwie 2010, 12:00

całkowicie zgadzam się z Tobą i jest to naprawdę przykre. Są zasady, których na tym forum należy przestrzegać, każdy je zna i uważam, ze ingerowanie ponadto narusza je i wolność słowa. Każdy ma prawo w demokratycznym kraju wypowiedzieć się. Dlatego właśnie mówimy o demokracji
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 26 kwie 2010, 21:23

Kto cenzuruje i w jaki sposób?
Co jest cenzurowane?
O co chodzi?
Kod: Zaznacz cały
Kontakt: angocops.pl
Andrzej

Napisano: 26 kwie 2010, 21:29

Ty wiesz i ja wiem
~dzibar

Napisano: 26 kwie 2010, 21:56

Ja nie wiem o co chodzi.
Andrzej

Napisano: 27 kwie 2010, 0:10

Zapytaj kolegów ;)
~gazda

Napisano: 27 kwie 2010, 0:27

Andrzej, skąd u ciebie tak zawężony wachlarz pytań? Oglądałem przed chwilą program na TVP 1. Tam nie było strachu. Było natomiast mnóstwo gorzkich i cierpkich słów choć tak prawdziwych. Jak mówił Prymas Tysiąclecia: \"Zapukał strach do drzwi. Odwaga mu otworzyła, a tam nikogo nie było.\"
~gazda

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x