Chcę państwa świeckiego!!!
Re: Chcę państwa świeckiego!!!
Czy Francja i Niemcy ulegają szybkiej degeneracji?
Nie sądzę. Ich gospodarka ma się ostatnio gorzej niż nasza ale przez kilkadziesiąt lat oba te państwa zdążyły już sobie wyrobić przewagę.
Nasza zielona wyspa nigdy ich nie dogoni.
W tych państwach kościół stoi niejako w cieniu. Nie wtrynia się tak jak to się dzieje u nas.
I ani gospodarka ani społeczeństwo na tym nie tracą. Wręcz przeciwnie. Każdy zna swoje miejsce.
Nie sądzę. Ich gospodarka ma się ostatnio gorzej niż nasza ale przez kilkadziesiąt lat oba te państwa zdążyły już sobie wyrobić przewagę.
Nasza zielona wyspa nigdy ich nie dogoni.
W tych państwach kościół stoi niejako w cieniu. Nie wtrynia się tak jak to się dzieje u nas.
I ani gospodarka ani społeczeństwo na tym nie tracą. Wręcz przeciwnie. Każdy zna swoje miejsce.
u nas z kościołem też jesteśmy zieloną wyspą, więc nijak to się ma do tych żałosnych wywodów Adama
Francja i Niemcy za 20-30 lat całkowicie się zislamizują. Już teraz za ograniczenie zasiłków palą pół miasta, a w Niemczech 3 000 000 beżowych trzyma całą branżę usługowo-żywieniową (bur.d.ele i kebaby). Ten ich rozwój ... - zobaczymy za lat kilkanaście.
Mamy do wyboru - albo zachować to co mamy i szanować to albo dać warunki do rozwoju \"arabskiej taniej sile roboczej\" -im wiele do życia nie potrzeba - jak trafią na pożywny grunt to namnażają się w postępie geometrycznym. Może to i rasistowskie to co piszę, ale obserwuję \"walecznych Czeczeńców\" - w 4 lata ich liczba się potroiła. Daj takim lat 20 to nie opanujesz.
Mamy do wyboru - albo zachować to co mamy i szanować to albo dać warunki do rozwoju \"arabskiej taniej sile roboczej\" -im wiele do życia nie potrzeba - jak trafią na pożywny grunt to namnażają się w postępie geometrycznym. Może to i rasistowskie to co piszę, ale obserwuję \"walecznych Czeczeńców\" - w 4 lata ich liczba się potroiła. Daj takim lat 20 to nie opanujesz.
Przesadzasz z tą islamizacją.
Niemcy i Francuzi nie są głupi. Ich otwartość ma pewne granice.
Poza tym temat dotyczy wtrącanie się kleru w sprawy państwowo-społeczne a nie złego wpływu cudzoziemców.
Niemcy i Francuzi nie są głupi. Ich otwartość ma pewne granice.
Poza tym temat dotyczy wtrącanie się kleru w sprawy państwowo-społeczne a nie złego wpływu cudzoziemców.
Trzymajcie się tematu jeśli już chcecie dyskutować.
\\m/:P
\\m/:P
\"W naszym życiu publicznym za dużo jest spasionych biskupich brzuchów!\"
do tuczu wychudła ofiaro losu
do tuczu wychudła ofiaro losu
Dzieciaki głodują a purpuraci brzuchaci i wyżarci.
Tylko żrą, dupcą (kucharki, pokojówki, ministrantów, dzieci Maryi) i wymyślają głupoty na sabacie (konferencje episkopatu).
Tylko żrą, dupcą (kucharki, pokojówki, ministrantów, dzieci Maryi) i wymyślają głupoty na sabacie (konferencje episkopatu).
Oprócz Chcę państwa świeckiego!!! - HYdE PaRK przeczytaj również:
zasiłek stały a kara pozbawienia wolności
jak sądzicie, czy oni (ci \"przywódcy\") sami wiedzą, o czym mówią i za co się biorą?
Związki partnerskie
Jak być katolikiem?
Akcja \"znicz\"
Znacie zespół Fiddler\'s Green?
Kościół a muzyka
To ma być świeckie państwo!
Tym gorzej dla rzeczywistości ...
Ludzie to mają problemy:P
Czczciele desek
oferty pracy
A jednak można
ot sprawiedliwość