Chcę państwa świeckiego!!! - HYdE PaRK

Strona 6 z 11    [ Posty: 103 ]

Napisano: 29 paź 2011, 10:53

Jeszcze jeden temat zastępczy. Wczoraj Rostowski sprzedał obligacje (tzn. pożyczył) 2 miliardy dolarów (ok. 6,5 miliarda zł. czyli 150 zł. na statystycznego obywatela), A ci co mącą na tym forum niech się zastanowią jak to wszystko będą spłacać kiedy ten cały bajzel zbankrutuje?
~...

Napisano: 29 paź 2011, 17:08

To nie jest na temat głąbie.
~Adam

Napisano: 29 paź 2011, 21:31

Świeckiego, czyli właśnie takiego, które raczej będzie pamiętać o rewolucji październikowej i ją świętować:

https://niezalezna.pl/18268-nalecz-wstyd ... -nad-rosja
~gandi

Napisano: 29 paź 2011, 21:41

Brednie.
Świeckość oznacza przede wszystkim niezależność państwa od kościoła.
~Adam

Napisano: 30 paź 2011, 1:57

Niezależność państwa od Kościoła czyli niezależność państwa od wyborców czytaj wiernych, bo to także wierzący głosują.

Takie hasła są wymierzone faktycznie w katolików i KK. Każdy \"Adam\" ma oczywiście prawo głosować na świeckiego kandydata, który jest niezależny od Kościoła. Ja jestem wierząca i głosuję na ludzi związanych mocno z Kościołem i oczekuję od tych polityków, że będą kierować się w polityce wartościami, jakie przekazuje nauka KK.

Ludzie, którzy mają chorą wizję człowieka atakują KK i domagają się tzw, świeckości państwa nie dlatego, że duchowni rządzą w Polsce tylko dlatego, że politycy kierując się nakazami wiary nie chcą poddać się dyktatowi tych chorych wizji człowieka.

Dlatego walka z KK trwa na całego nie z powodu wpływów biskupów lecz z powodu dążenia ludzi najczęściej o skrajnie lewicowych przekonaniach, wierzących w to, że to oni są Bogiem, bo jak mawiał Lenin \"Boha niet\", do wykorzenienia u większości ludzi wiary. Wiara to kręgosłup moralny człowieka i brak zgody na akceptację nienaturalnego porządku rzeczy. Ludzie pozbawieni wiary stracą kompas moralny i będą niczym zwierzątka prowadzone na rzeź. O to idzie zaciekła walka.
~ela

Napisano: 30 paź 2011, 2:19

~z sieci

Napisano: 30 paź 2011, 16:58

Politycy jeśli już wykorzystują kościół jako narzędzie do zaganiania owieczek w odpowiednią zagrodę.
Nie wierzą w Boga ile siłę sugestii purpuratów. Innymi słowy kler pomaga politykom mydlić oczy naszemu ciemnogrodowi.
~Adam

Napisano: 31 paź 2011, 0:12

Zawsze i wszędzie zacofane dobro jest lepsze od postępowego zła!
~vera

Napisano: 31 paź 2011, 0:17

Świeckość nie jest postępem zła.
Jest granicą między państwem a kościołem.
~Adam

Napisano: 31 paź 2011, 0:34

Co za brednie. Państwo powinno być takie, jacy są jego obywatele. Póki co większość Polaków jest wierząca. A to co napisała vera to święta prawda:

Zawsze i wszędzie zacofane dobro jest lepsze od postępowego zła!
~karol

Strona 6 z 11    [ Posty: 103 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x