Chcę państwa świeckiego!!!
Re: Chcę państwa świeckiego!!!
Słowo WIERZĄCA winno się brać w cudzysłów. W Polsce to tylko teoria.
Praktyka jest znacznie bardziej przerażająca.
Jak już pisałem: wierzymy w Boga ale trzymamy z diabłem\".
Szkoda że nie jesteśmy tego świadomi.
Praktyka jest znacznie bardziej przerażająca.
Jak już pisałem: wierzymy w Boga ale trzymamy z diabłem\".
Szkoda że nie jesteśmy tego świadomi.
Kiedy powiedziałem u siebie w ops, że nie podoba mi się, że na ścianach wiszą krzyże i kiczowate obrazki świętych to wiele osób się na mnie obraziło.
Słyszę, że jestem antyreligijny i antykatolicki, a ja tylko chciałbym, aby w urzędach publicznych nie było symboli religijnych.
Słyszę, że jestem antyreligijny i antykatolicki, a ja tylko chciałbym, aby w urzędach publicznych nie było symboli religijnych.
Generalnie wiara to rzecz prywatna każdego człowieka, a kościół w swoim założeniu jest powszechny
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%9Bci ... powszechny
a wiec nie ma przymusu aby do niego przynależeć ( wolna wola każdego człowieka)
natomiast kwestia krzyża to moim zdaniem sprawa bardziej symbol kultury i tolerancji religijnej, poszanowania wiary niż kwestia samej wiary, bo dla kogoś kto wierzy jest ważne aby innym też przekazać, że ich decyzja może kiedyś okazać się bardzo znamienna i moim zdaniem ludzie przeciwni krzyżom bronią sie w ten sposób przed informacją, aby miec usprawiedliwienie, ze żyli w niewiedzy, kiedy naprawdę jest to ich zatwardziałość i świadomy wybór człowieka, który np. zamiast Boga czci mamonę
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%9Bci ... powszechny
a wiec nie ma przymusu aby do niego przynależeć ( wolna wola każdego człowieka)
natomiast kwestia krzyża to moim zdaniem sprawa bardziej symbol kultury i tolerancji religijnej, poszanowania wiary niż kwestia samej wiary, bo dla kogoś kto wierzy jest ważne aby innym też przekazać, że ich decyzja może kiedyś okazać się bardzo znamienna i moim zdaniem ludzie przeciwni krzyżom bronią sie w ten sposób przed informacją, aby miec usprawiedliwienie, ze żyli w niewiedzy, kiedy naprawdę jest to ich zatwardziałość i świadomy wybór człowieka, który np. zamiast Boga czci mamonę
uważam, ze przymuszanie do niczego nie prowadzi, a wiara wymaga świadomego uczestnictwa w życiu kościoła i świadectwie Zmartwychwstania Jezusa Chrystusa
i jak zawsze nie na temat, co te wypociny dzibar mają do państwa świeckiego? póki co konstytucyjnie mamy państwo świeckie i demokratyczne więc nikt nie ma prawa narzucać nikomu jakiejkolwiek religii
Zdzicha - weź nauczaj biblii gdzie indziej, a sama zacznij żyć zgodnie z przykazaniami kościoła - miłuj bliźniego, nie oczerniaj bezpodstawnie,trochę skromności i dobrego specjalisty
Zdzicha - weź nauczaj biblii gdzie indziej, a sama zacznij żyć zgodnie z przykazaniami kościoła - miłuj bliźniego, nie oczerniaj bezpodstawnie,trochę skromności i dobrego specjalisty
-
- Specjalista
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Kto ci ~~d... cokolwiek narzuca? Czy ty jesteś do czegokolwiek przymuszany?
To, ze nie radzisz sobie z wiarą innych to nie powód abyś dyktował co kto ma robic
To, ze nie radzisz sobie z wiarą innych to nie powód abyś dyktował co kto ma robic
Dzidka
i jak zawsze nie nba temat, \"d\" nic nie pisze o narzucaniu!!!
dzibar ty na prawdę masz pomieszane w głowie i bezczelnie oczerniasz innych!!! sama sobie nie radzisz z niczym!! dno i wodorosty!!!
dzibar ty na prawdę masz pomieszane w głowie i bezczelnie oczerniasz innych!!! sama sobie nie radzisz z niczym!! dno i wodorosty!!!
-
- Specjalista
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Dlaczego obrażasz? Mam inne zdanie, a dyskusja na argumenty mnie nie męczy bo wiem,że każdy sądzi wg siebie i potrafię odróżnić fakty od opinii
Dzidka
Oprócz Chcę państwa świeckiego!!! - HYdE PaRK przeczytaj również:
zasiłek stały a kara pozbawienia wolności
jak sądzicie, czy oni (ci \"przywódcy\") sami wiedzą, o czym mówią i za co się biorą?
Związki partnerskie
Jak być katolikiem?
Akcja \"znicz\"
Znacie zespół Fiddler\'s Green?
Kościół a muzyka
To ma być świeckie państwo!
Tym gorzej dla rzeczywistości ...
Ludzie to mają problemy:P
Czczciele desek
oferty pracy
A jednak można
ot sprawiedliwość