ciągłe wątpliwości..jedna decyzja czy dwie... - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 17 maja 2014, 20:44

jak będziecie przyznawać ZDO, jedną czy dwiema decyzjami...mam coraz większe wątpliwosci, gdyz samo wyrównanie powinniśmy wypłacić bez wywiadu, praktycznie od ręki.....a z wywiadem to juz troche to potrwa....i postępowanie całe będzie sie przedłużało...
mili1

Napisano: 18 maja 2014, 0:49

Przecież wyrównanie jest bez wywiadu to w czym masz problem i jaki masz cel przedłużać
kamelia27

Napisano: 18 maja 2014, 9:49

tak, tylko jeśli osoba złozy Ci jeden wniosek o ZDO(o wyrównanie i na bieząco), to co...przyznasz najpierw jedną decyzją wyrównanie....a potem drugą (po wywiadzie)??czyli osoba będzie miała dwie decyzje?
mili1

Napisano: 19 maja 2014, 8:40

Wygodniej i szybciej jest : dwa wnioski i dwie decyzje.Pierwsza - po złożeniu oświadczenia - bez zbędnej zwłoki a druga - po sporządzeniu wywiadu.
abc

Napisano: 19 maja 2014, 9:10

dla mnie wygodniej wydać jedną decyzję. (piszę jedną decyzję, i raz przeliczam ją na liście wypłat na następnej tylko sprawdzam czy ma wypłacone 520)
oliwia1234

Napisano: 19 maja 2014, 9:21

dokładnie- jedna decyzja i jeden wniosek w którym sa wskazane dwie mozliwości wyboru- bieżace wypłaty i i wyrównanie i trzebba zaznaczyc "kwadracik " co sie chce dostać ;)
mok

Napisano: 19 maja 2014, 23:47

A jak będzie sytuacja np. wyrównanie przyznane do 14.05. a dalsze świadczenie od 15.05. odmowa? Wypłacisz wyrównanie przed uprawomocnieniem się decyzji skoro stronie przysługuje odwołanie od decyzji i skorzysta z tego prawa? Może się mylę... wyprowadźcie mnie na prostą proszę :)
słaba

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x