Pracodawca wpisał na zaświadczeniu o dochodach za marzec. Nigdzie nie jest napisane czy powinniśmy czy nie, jest tylko dochód za miesiąc następujący...Gwk pisze:A 13stke poiwnni sie wliczac do doch? robiac uzysk
Tak myślisz?...muszę to jeszcze przemyśleć, chociaż wolałabym znaleźć odpowiedź w naszych aktach prawnych na takie sytuacje. Łatwo jest zaszkodzić drugiej osobie...nie jest to zgodne z moim rozumowaniem i nie mogę się z tym pogodzić. Dla mnie nie ma tu utraty dochodu, ten dochód jest w dalszym ciągu od lipca wypłacany, bez jednego dnia przerwyvoodoo pisze:oko12 nie do końca robisz to dobrze. Bez sensu takie zapytania bo (np u mnie w ośrodku) wg kontrolujących interesuje mnie ustawa a nie czyjeś dywagacje. Robisz utratę z poprzedniego dochodu, robisz uzysk (wliczając 13'tkę), jak przekracza dochód to uchylenie świadczenia i ew odwołanie do SKO. I jak SKO w decyzji napisze, że jednak świadczenie się należy to wtedy wydajesz nową decyzję i płacisz lub tylko płacisz (w zależności jaka będzie decyzja z SKO). Nie wolno w jednej sprawie kierować się innymi wyrokami sądów lub decyzji SKO. Jedna sprawa- jedno rozstrzygnięcie z instytucji nadrzędnej.
Ja jestem już rozdarta w rozumowaniu.Gwk pisze:jeśli kobieta pracowała od 2016 do stycznia 2017. I od 20 lutego znow podjela prace w tej samej firmie i za marzec dostała wypłaye ale tez w marcu dostała 13stke za 2016, to czy należy tą 13stke doliczyć?