ciężki temat - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 01 kwie 2014, 16:22

witam, mam taka sytuację: wnioskodawca w październiku otrzymał decyzja odmowną, z uwagi na przekroczenie dochodu, od tej decyzji odwołał się do SKO, Sko uchyliło decyzje i przekazało do ponownego rozpatrzenia. Nastepnie znów wydaliśmy dec. odmowną i on znów odwołał sie do SKO. Wiem nieoficjalnie że od kwietnia będzie mógł się kwalifikować dochodem z uwagi na utratę jednego ze składników, i na pewno przyjdzie. Czy przyjąć wniosek, i co dalej? SKO jeszcze nie ropatrzyło ponownego odwołania. POMOCY
~dm

Napisano: 01 kwie 2014, 21:51

myślę że wniosku nie można nie przyjąć tym bardziej że będą się kwalifikować. Gdy 30-dniowy termin będzie upływał przedłużysz termin do rozpatrzenia sprawy ze względu na jej skomplikowaną naturę. Być może SKO do tej pory rozpatrzy odwołanie i będzie wiadomo co robić dalej (jeśli uchyli decyzję i orzeknie co do istoty to potrzebne będzie podanie strony o pozostawieniu nowego wniosku bez rozpatrzenia, jeśli uchyli decyzję i ponownie zwróci do rozpatrzenia to będzie dylemat którym się zająć bo dwóch decyzji raczej nie wydasz).Myślę że trzeba wnioskodawcy uświadomić zawiłość procedur.
~monia

Napisano: 02 kwie 2014, 10:01

dziękuję :)
~dm

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x