"ciężkie" umorzenie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 27 maja 2014, 14:27

Dziewczyna ma u nas do zwrotu 170 zł z tyt. samotnego wychowywania dziecka ponieważ zasądzono alimenty od ojca dziecka. Zwrot dotyczy aktualnej decyzji. Jestem na etapie przed wydaniem decyzji o zwrocie - strona otrzymała zawiadomienie nie minęło jeszcze 7 dni. Dziś przyszła z wnioskiem o umorzenie dodatku i odsetek. Co dalej bo nie wiem co z tym zrobić?? Kierownik nie zgodził się na umorzenie. Czy najpierw decyzja o zwrocie i potrąceniach z bieżąco wypłacanych a później zrobić jej wszczęcie w sprawie odmowy umorzenia nienależnych??? Proszę o pomoc!! Jak o wszystko zakończyć. Mam wszczęte postępowanie w spr. zwrotu nienależnie pobranych!!!
kasiam.

Napisano: 27 maja 2014, 14:49

Proszę doradźcie!! Może ktoś z was miał taki przypadek?? Co dalej?? Proszę o wzory pism!!! Z góry dziękuję!!!
kasiam.

Napisano: 27 maja 2014, 15:20

Może najpierw trzeba ustalić sytuacje tej dziewczyny...
Nie wiem jaki jestem, ale cierpię, gdy mnie deformują... Wbrew wszystkiemu chcę być sobą.
Witold Gombrowicz
Małgosia W.
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 14 maja 2014, 15:24
Zajmuję się:

Napisano: 28 maja 2014, 8:09

:shock: :? :(
:oops:

Napisano: 28 maja 2014, 9:52

A właśnie... co wy bierzecie za dokumenty do zbadania sytuacji??? dochody za ostatni m-c? rachunki?
inna

Napisano: 28 maja 2014, 10:22

???? Miał ktoś z Was taki przypadek? Nie wiem co zrobić?? 2 czerwca musiałabym wydać decyzję o zwrocie i potrącaniu! Umorzenia nie będzie - taka decyzja.
kasiam.

Napisano: 28 maja 2014, 10:37

Najpierw przepr. postępowania w celu ustalenia bieżącej sytuacji dochodowej , zdrowotnej, materialnej, itp. rodziny osoby zwracajacej sie do organu o umorzenie (udokumentowane dochody, wydatki, ewent. wydarzenia losowe, choroba czy niepełnosprawność), pracownik socjalny może przepr wywiad....lub sporządzenie protokołu przesłuchania itp.
:)))

Napisano: 28 maja 2014, 10:50

A co z tym zaczętym postępowaniem w sprawie zwrotu?????
kasiam.

Napisano: 29 maja 2014, 12:48

Pliss. Proszę!!! Jak to zakończyć. Kierownik nie chce umorzenia. Jestem w kropce.. :?
kasiam.

Napisano: 29 maja 2014, 14:11

poproś osobe na rozmowe, niech przedstawi swoją sytuację, pokaże rachunki za ostatni miesiąc zwłaszcza za leczenie, dokumenty potwierdzajace sytuacje zdrowotną np zaświadzenie lekarskie, orzeczenie o niepełnosprawnosci, sporządz protokół z rozmowy, na tej podstawie kierownik podejmie decyzje, zapytaj też czy korzysta z pomocy, jeśli tak to pracownik socjalny udzieli ci informacji, co do kolejnosci postępowania ...to niestety nie wiem
ja13

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x