Witam, wnioskodawca przedstawił mi zaświadczenie o zarobkach i wygląda to następująco:
w miesiącu lutym 2021 - xxx netto/ za miesiąc styczeń 2021
w miesiącu marcu 2021 - xxx netto/ za miesiąc luty 2021
w miesiącu kwietniu - xxx zł netto/ za miesiąc marzec 2021
i co tu brać pod uwagę? JA myślę, że jest to tak, że swoje wypracowała w styczniu ale pieniądze za to dostała w lutym, organizator stażu mi powiedział, że oni mają taką praktykę, że wypłacają swoim stażystom do 15 następnego miesiąca poprzedzający miesiąc odbycia stażu.
Co brać do dochodu?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: Co brać do dochodu?
Miesiące prawidłowe, wypłacone w trzech ostatnich miesiącach.
Ale nie liczymy netto, tylko brutto pomniejszone o koszty uz. przychodu i składki em, rent. i chorobowe.
Ale nie liczymy netto, tylko brutto pomniejszone o koszty uz. przychodu i składki em, rent. i chorobowe.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
witaj, dziękuje za odpowiedź, dowiedział się od firmy która organizuje staże, nie odprowadzali żadnych składek emerytalnych rentownych oraz chorobowych, jedynie co to składka zdrowotna była odprowadzana.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Jesli nie ma KUP ani składek to ok, ale jest jeszcze podatek. Więc byłoby brutto do policzenia...kamos90 pisze: 10 maja 2021, 9:43 witaj, dziękuje za odpowiedź, dowiedział się od firmy która organizuje staże, nie odprowadzali żadnych składek emerytalnych rentownych oraz chorobowych, jedynie co to składka zdrowotna była odprowadzana.

Oprócz Co brać do dochodu? - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Czy liczymy do dochodu?
Możecie powiedzieć ile % macie w waszych gminach ?
dochód od 1 lipca 2021 r.
dodatki mieszkaniowe zaległości
zapotrzebowanie na drugie półrocze dopłaty Cocid-19
ryczałt
nie wiem jak liczyć od lipca
program
brak tytułu prawnego- decyzja odmowna
program CHEOPS
Obliczenie dodatku mieszkaniowego - sprawdzenie
Informacja o dochodach
INFORMACJA O DODATKACH
Wstrzymanie wypłat dodatku mieszkaniowego, a dopłata do czynszu