Co brać do dochodu?

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
kamos90
Starszy referent
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
Kontakt:

Co brać do dochodu?

Post autor: kamos90 »

Witam, wnioskodawca przedstawił mi zaświadczenie o zarobkach i wygląda to następująco:

w miesiącu lutym 2021 - xxx netto/ za miesiąc styczeń 2021
w miesiącu marcu 2021 - xxx netto/ za miesiąc luty 2021
w miesiącu kwietniu - xxx zł netto/ za miesiąc marzec 2021

i co tu brać pod uwagę? JA myślę, że jest to tak, że swoje wypracowała w styczniu ale pieniądze za to dostała w lutym, organizator stażu mi powiedział, że oni mają taką praktykę, że wypłacają swoim stażystom do 15 następnego miesiąca poprzedzający miesiąc odbycia stażu.
Maxima
VIP
Zajmuję się: DM DE
Kontakt:

Re: Co brać do dochodu?

Post autor: Maxima »

Miesiące prawidłowe, wypłacone w trzech ostatnich miesiącach.
Ale nie liczymy netto, tylko brutto pomniejszone o koszty uz. przychodu i składki em, rent. i chorobowe.
kamos90
Starszy referent
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
Kontakt:

Post autor: kamos90 »

witaj, dziękuje za odpowiedź, dowiedział się od firmy która organizuje staże, nie odprowadzali żadnych składek emerytalnych rentownych oraz chorobowych, jedynie co to składka zdrowotna była odprowadzana.
Maxima
VIP
Zajmuję się: DM DE
Kontakt:

Post autor: Maxima »

kamos90 pisze: 10 maja 2021, 9:43 witaj, dziękuje za odpowiedź, dowiedział się od firmy która organizuje staże, nie odprowadzali żadnych składek emerytalnych rentownych oraz chorobowych, jedynie co to składka zdrowotna była odprowadzana.
Jesli nie ma KUP ani składek to ok, ale jest jeszcze podatek. Więc byłoby brutto do policzenia... :?
ODPOWIEDZ