na wezwanie dłużnik sie nie zgłosiłw wyznaczonym terminie, decyaja o uznaniu za uchylajacego się została wydana w 2013 r. Wcziraj sie dłuznik trafił i przeprowadziłam z nim wywiad oraz podpisał mi oswiadczenie o zarejestrowaniu sie w ciagu 30 dni. czy na razie wstrzymuje sie z wnioskiem do prokuratury tylko info do OWW z wywiadu?
w ogóle nie powinnaś wysyłać nic do prokuratury, przecież zrobiłaś to w 2013 roku.
Decyzja została wydana, prokuratura zrobiona - to potem tego nie ponawiasz:
Art. 5a. 2. W przypadku gdy organ właściwy dłużnika ustali na podstawie wywiadu alimentacyjnego lub oświadczenia majątkowego, że sytuacja dłużnika alimentacyjnego nie uległa zmianie, lub w przypadku gdy dłużnik alimentacyjny uniemożliwi przeprowadzenie tego wywiadu lub odmówi złożenia oświadczenia majątkowego, organ właściwy dłużnika nie informuje właściwego powiatowego urzędu pracy o potrzebie aktywizacji zawodowej dłużnika alimentacyjnego ani nie wszczyna postępowania dotyczącego uznania dłużnika alimentacyjnego za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych, jeżeli poprzednio wydana decyzja o uznaniu dłużnika alimentacyjnego za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych pozostaje w mocy.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
no widzisz a doszły mnie informacje, że nie wszczynam postepowania, ale wniosek do prokuratury mam wysłać i chyba nawet ktoś na forum tak pisał. czyli teraz tylko info z wywiadu do OWW i komornika?