CO MAM ZROBIĆ ? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 18 lis 2014, 20:50

Moja sytuacja tak się skomplikowała że straciłam pracę 31.10 ,ale zasiłek dla bezrobotnych mi nie przysługuje ,bo pracowałam na 1/2 etatu i to 9 miesięcy ,mam na utrzymaniu córkę która nie ma pracy .Teraz cały listopad nie mam ani grosza ,jestem zadłużona u znajomych na 3209 zł aby jakoś we dwie przeżyć .mam umiarkowany stopień niepełnosprawności i brakuje mi 3 miesiące do 50 lat .MOPS pomoże mi dopiero w grudniu jak mam przeżyć listopad znajomi mi pomogli ile mogli ?Proszę o radę .Ola
OLA 111

Napisano: 18 lis 2014, 20:56

Przepraszam ..sprostowanie pożyczyłam 320 zł wyżej pomyliłam się .Ola
OLA 111

Napisano: 18 lis 2014, 21:29

Przede wszystkim wysłać córkę do pracy.... nie znam ludzi, którzy nie mogą znaleźć pracy... wiem wiem.. za 1200 zł nikt nie chce robić... jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma... na razie wystarczyłoby na przynajmniej część...
potem szukać czegoś innego...

powyżej to długofalowe myślenie...

teraz proszę zgłosić się do MOPS - pracownik socjalny...

zabrać ze sobą dowód, zaświadczenie z bezrobocia.., zaświadczenie córki z bezrobocia.. dokumenty potwierdzające stan zdrowia..., dokumenty potwierdzające stan zadłużenia i zawnioskować (na piśmie, którego doręczenie MOPS potwierdzi) o zasiłek celowy bądź celowy specjalny...

wskazać w podaniu, że nie może Pani zaspokoić podstawowych potrzeb bytowych... reszta już poleci..

pracownik socjalny Panią "prześwietli" i jak nie ma ściemy i lenistwa.. na pewno nikt Pani nie odmówi pomocy...
Rajski
Referent
Od: 11 wrz 2014, 17:01
Zajmuję się:

Napisano: 18 lis 2014, 22:47

Ale ja na prześwietleniu już byłam 9 miesięcy temu i było ok [puca].Nawet mi robili USG jamy brzusznej i nie jest wszystko ok ale nie wiem jakie prześwietlenie będzie mi robił pracownik OPS bo ja te moje wszystkie prześwietlenia i wypisy na komisję brałam jak mi stop niepełnosprawności dali .Ola.
ola111

Napisano: 19 lis 2014, 9:53

"prześwietli" pracownik socjalny to znaczy zrobi z Panią wywiad dokładnie pozna Pani sytuację. Spokojnie i powodzenia
ass

Napisano: 19 lis 2014, 15:49

Napisz podanie w m-cu XI o zasiłek stały- zasiłek stały przysługuje osobom niepełnosprawnym( umiarkowany stopień). Otrzymasz z wyrównaniem od dnia 01. XI
zzzz

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x