pomóżcie proszę - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 18 lis 2014, 13:19

witam mam pytanie mam nienależne pobrane świadczenie w rodzinie korzystała corka i matka. matka nadal korzysta czy córka która nie mieszka z nią powinna zwrócić pieniążki . czy skoro nie mieszka z rodziną nie powinna oddawać
milan

Napisano: 18 lis 2014, 13:42

Oddaje ten na kogo była decyzja
rrrr

Napisano: 18 lis 2014, 13:47

decyzja była na córkę i na matkę też była. to że matka oddaje to wiem. a w sytuacji jak córka nie mieszka od 2 miesięcy z nimi a dopierku wyszło że dochód ukrywały. to mam prawo domagać się zwrotu od niej ?
milan

Napisano: 18 lis 2014, 13:57

Jak an matkę i córkę?? Kto składał wniosek i co to było za świadczenie??
rrrr

Napisano: 18 lis 2014, 14:06

w styczniu na 3m okresowy matki, kwiecień celowy córki, czerwiec celowy córki sierpień okresowy matki i od sierpnia nie ma córki razem z nimi mieszkającej ( inna już gmina) w październiku przyszła matka i wykryłam dochód od marca 2014 który obie zataiły. co w tej sytuacji wszcząć nienależnie pobrane względem córki ???
Gość

Napisano: 18 lis 2014, 14:11

Zwraca ten na kogo była decyzja. Jak była decyzja na córkę to córka niech też zwraca.
rrrr

Napisano: 18 lis 2014, 14:24

to normalnie wszczynam postępowanie administracyjne. i hmmm wysyłam wniosek o przeprowadzenie wywiadu środowiskowego do MOPS pod który ona podlega po to żeby później odnieść się o zwrot??? czy dobrze myślę???
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x