Co mam zrobić ? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 19 mar 2015, 15:13

Babka ( panna ) złożyła wniosek na zasiłek rodzinny na troje dzieci+ dodatki z tytułu wielodzietności i samotnego wychowywania dziecka . Wniosek został złożony w tym miesiącu tj. marcu br.
Najstarsze dziecko - ojciec nieznany, art. 42 ust. 2 ustawy z dnia 29 września 1986 r. , dwójka pozostałych dzieci mają wspólnego ojca.
Do wniosku zostały dołączone również dokumenty – pismo – wniosek do Sądu Rejonowego o ustalenie ojcostwa i alimenty na najstarsze dziecko , oraz pismo - wniosek do Sądu Rejonowego o zasądzenie alimentów na młodsze dzieci, dołączyła również oświadczenie – prośbę o zawieszeniu postępowania tylko na młodsze dzieci do czasu zasądzenia alimentów.

Moje pytanie jest : Czy mogę przyznać zasiłek rodzinny i dodatek z tytułu samotnego wychowywania dziecka z art. 42 ust 2 ustawy na najstarsze dziecko a na pozostałe zawiesić postępowanie?

Na dzień dzisiejszy chcę zawiesić postępowanie dotyczące ustalenia prawa zasiłku rodzinnego oraz dodatków do zasiłku rodzinnego na wszystkie dzieci na czas ustalenia ojcostwa i alimenty na starsze dziecko i na czas zasadzenia alimentów na młodsze dzieci. ??????????
ola dwa

Napisano: 19 mar 2015, 15:16

nie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 19 mar 2015, 15:21

tzn. nie przyznać zasiłku rodzinnego na starsze dziecko ?
ola dwa

Napisano: 19 mar 2015, 15:24

albo zawieszasz wszystko albo nic
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 19 mar 2015, 15:31

Dziękuję za pomoc Elmer :)
ola dwa