SKO i cyrk - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 4    [ Posty: 39 ]

Napisano: 19 mar 2015, 16:13

w styczniu Pani nam się odwołała od odmownej na zr bo miała przekroczenie dochodu dochód wyszedł jej ponad 700 zł na osobę. Pani ma gosp. rolne oraz rentę rodzinną z krus po mężu, ponadto córka pani w 2013 roku miała jakieś stypendium z jakiejś fundacji EFC w kwocie dużo przewyższającą kwote wolną od podatku 3800 zł (zaświadczenie z us córki wskazywało kwotę dochodu ponad 5tys. Pani miała pretensje że jej doliczyliśmy ten dochód ze stypendium. Pani złożyła też swoje zaświadczenie z us, pit z renty i zaświadczenie z krusu o składkach zdrowotnych, które wyniosły 0zł, na picie jest to samo składki zdrowotne - zero. Dziś przyszło postanowienie sko o przedłużeniu terminu i że kobieta ma im dostarczyć oświadczenie o odprowadzonych składkach zdrowotnych. Wszystkie dokumenty do sko były wysłane razem z pitem i tym zaświadczeniem krusu i oni chcą jeszcze od niej oświadczenie ile miała składek odprowadzonych od renty. rozumiecie coś z tego, czy mi się wydaje czy sko czytać nie umie?
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 19 mar 2015, 20:12

a dlaczego liczyliście to stypendium? tego stypendium nie doliczamy do dochodu, a przy rencie nie było składek zdrowotnych? to gdzie jest ubezpieczona?
Kati@

Napisano: 20 mar 2015, 9:19

Ja miałam taki przypadek , ze jak renta rodzinna jest tylko na dzieci zdowotnych nie pociągają w Krusie .
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2015, 9:28

Dorcia82 pisze:Ja miałam taki przypadek , ze jak renta rodzinna jest tylko na dzieci zdowotnych nie pociągają w Krusie .
no tak, ale matka musiała być gdzieś ubezpieczona razem z dziećmi
Kati@

Napisano: 20 mar 2015, 9:31

skoro ma ziemie to płaci składki do krus ..
asiak

Napisano: 20 mar 2015, 9:34

właśnie o to chodzi, że nie, bo zaświadczenie z krus - składki zdrowotne - 0
to gdzie ona płaci te składki - renta -nie, Krus - nie?
Kati@

Napisano: 20 mar 2015, 9:36

Pani ma gosp.i z tego co się orientuję to do 6 ha państwo płaci składki za rolnika
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2015, 9:38

anetag pisze: pit z renty i zaświadczenie z krusu o składkach zdrowotnych, które wyniosły 0zł, na picie jest to samo składki zdrowotne - zero.
no przecież piszesz, że krus wykazuje, że zdrowotne - zero
Kati@

Napisano: 20 mar 2015, 9:40

Kati wykazują O ale tylko z pobieranej renty. Ona jest ubezpieczona w Krusie jako rolnik a tych składek już nie wykazuja bo i tak nie można ich odjąć od dochodu.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2015, 9:44

Dorcia82 pisze:Kati wykazują O ale tylko z pobieranej renty. Ona jest ubezpieczona w Krusie jako rolnik a tych składek już nie wykazuja bo i tak nie można ich odjąć od dochodu.
może tak, źle pojęłam to zaświadczenie z krus, może rzeczywiście chodzi o zdrowotne z renty
Kati@

Strona 1 z 4    [ Posty: 39 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x