Co oprócz alimentów będzie wliczane do 500+?
Co oprócz alimentów będzie wliczane do 500+?
Przy ustalaniu dochodu rodziny ubiegającej się o świadczenie wychowawcze na pierwsze dziecko, jakie formy pomocy będą wliczane do dochodu? Wiem na pewno o alimentach (zarówno z FA, jak i tych zasądzonych). A jak ma się sprawa z zasiłkami rodzinnymi i dodatkami do nich, zasiłkami stałymi, pielęgnacyjnymi, dodatkami mieszkaniowymi, świadczeniem i zasiłkiem pielęgnacyjnym, zasiłkiem wychowawczym, itp. Będę wdzięczna za odpowiedź z uzasadnieniem!
Re: Co oprócz alimentów będzie wliczane do 500+?
Wynagrodzenie za pracę. Ale dla większości kwalifikujących się do "od pierwszego dziecka" to abstrakcja
Wynagrodzenie to nie pomoc. Chodziło mi o to, czy i ewentualnie jakie świadczenia będą liczone jako dochód?
- Sipera
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
- Kontakt:
zasiłki stałe, pielęgnacyjne, dodatki mieszkaniowe, świadczenia i zasiłki pielęgnacyjne, zasiłki wychowawcze, świadczenia z pomocy społecznej nie są liczone do dochodu przy ustalaniu prawa do 500+. Na oświadczeniu o dochodzie nieopodatkowanym wykazuje się niektóre stypendia.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
rodzicielskie 1000 zł będzie liczone też i stypendia, oprócz tych naukowych
Oprócz Co oprócz alimentów będzie wliczane do 500+? - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Bardzo proszę o pomoc
ubezpiecznie za granicą
Jak liczyć dochód - świadczenie rodzicielskie
proszę o odpowiedz
Jak liczyć dochód?
stały, a praca za granicą
Elbląg 31 marzec 2016-Nowelizacja zamówień publicznych
Zmiana terminu Elbląg 21 marca 2016-KONTRAKT SOCJALNY W PRAK
Zasiłek, ubezpieczenie
awans zawodowy
psychotesty pracowników socjalnych jeśdżących samochodem w t
zaświadczenie do specjalistycznych usług psych