Zasiłek stały a zakład karny
Zasiłek stały a zakład karny
Mamy informację, że nasz podopieczny przebywa w zakładzie karnym. Wystąpiliśmy z wnioskiem do ZK przez jaki okres będzie przebywał. W tej sytuacji wstrzymujemy zasiłek stały i co ze składką, czy robimy wywiad? Bardzo proszę o wasze rady, wcześniej nie mieliśmy takiej sytuacji. Z góry dziękuję.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Zasiłek stały a zakład karny
art. 13, jeśli odbywa karę pozbawienia wolności uchylasz decyzję, jeśli jest tymczasowo aresztowany zawieszasz prawo do stałego na okres tymczasowego aresztowania
Jak dobrze rozumiem, występujemy również z wnioskiem o przeprowadzenie wywiadu środowiskowego, wtedy uchylamy decyzję i wyrejestrować z ubezpieczenia?
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja nadal nie wiem czy dobrze myślę, jeżeli podopieczny przebywa w zk to zawieszamy zasiłek stały na okres pobytu w zk, składki wyzerowane. Jak wraca to świadczenie odwieszamy i wypłacamy na bieżąco nic nie wyrównujemy.
uchylenie, zawieszenie - nie jest koniecznym wywiad ( koniecznym jest do przyznań i odmów )
wszcząć postępowanie w sprawie uchylenia lub zawieszenia , poinformować pana, uchylić lub zawiesić od dnia odbywania kary
wszcząć postępowanie w sprawie uchylenia lub zawieszenia , poinformować pana, uchylić lub zawiesić od dnia odbywania kary
musisz najpierw ustalić czy odbywa karę czy jest tymczasowo aresztowany - tak jak pisała dorotaops
Oprócz Zasiłek stały a zakład karny - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Zmiana terminu Elbląg 21 marca 2016-KONTRAKT SOCJALNY W PRAK
Co oprócz alimentów będzie wliczane do 500+?
Zasiłek, ubezpieczenie
awans zawodowy
psychotesty pracowników socjalnych jeśdżących samochodem w t
zaświadczenie do specjalistycznych usług psych
POMOST Std 3-6.0 - niezbędny do sprawozdania MK1
Ocena Zasobów Pomocy
dobrowolne alimenty na dzieci czy to dochód
Oszczednosci pomocy
monar-markot
art.42 skł. emeryt.rentowe
decyzja wsprawie wstrzymania posiłków w szkole
Archiwum