co to znaczy zbieg prawa do swiadczeń? Art. 27 ust. 5
co to znaczy zbieg prawa do swiadczeń? Art. 27 ust. 5
czy to chodzi tylko o świadczenia na to samo dziecko?
czy mozna osobie ,która ma SZO przyznać sw. rodzicielskie? czy ona w tym okresie nie podejmuje zatrudnienia bo się opiekuje matką czy dlatego ,że ma małe dziecko?
czy mozna osobie ,która ma SZO przyznać sw. rodzicielskie? czy ona w tym okresie nie podejmuje zatrudnienia bo się opiekuje matką czy dlatego ,że ma małe dziecko?
Re: co to znaczy zbieg prawa do swiadczeń? Art. 27 ust. 5
miałam podobną sytuację tylko pani pobiera świadzcenie piel. na starsze dziecko i urodziła drugie złożyła na swiadzcenie rodzicielskie dałam odmowę opiarając się na zbieg do świadczeń sko uchyliło i przyznało tłumacząc że na różne dzieci to nie jest zbieg prawa do świadczeń /tylko jeżeli chciałaby 2 świoadczenia na to samo/
niby tak ale teraz jak ktoś znowu przyjdzie to nie wiem czy dawać czy też odmowy i niech sko przyznaje
nie bazujemy na decyzjach SKO tylko na ustawie , a w ustawie jest jasno napisane ,że jedna osoba jedno świadczenie do wyboru
to co jak sko uchylilo moją decyzję i prtzyznało to mam nie płacić?
w tej konkretnej sytuacji płacisz bo tego dotyczy decyzja ..PRAWDA?????osa pisze:to co jak sko uchylilo moją decyzję i prtzyznało to mam nie płacić?
a jak chcesz niby to stosować do innych osób? na jakiej podstawie????
przecież wiadomo że jak w tej sytuacji tak wydali to w innych będzie tak samo
a co Ty wróżka jesteś???osa pisze:przecież wiadomo że jak w tej sytuacji tak wydali to w innych będzie tak samo
nie wiesz ,że w SKO co skład to może orzekac inaczej i nigdy nie możesz takich spraw uogólniać, w każdym jednym przypadku bazujesz na przepisach ustawy i to wszystko
Oprócz co to znaczy zbieg prawa do swiadczeń? Art. 27 ust. 5 - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
przysposobienie
TERMINY
zdrowotna
Zapytanie o nie roztrzygniętą sprawę u Marszałka a złożenie
Elmer i Inni - zapoznanie z dokumentami z Empatii
SZO córka na matkę
gospodarstwo rolne u małżonków
dochód
od kiedy przyznać świadczenie pielęgnacyjne
św. pielęgnacyjne na dziecko które posiada własne dziecko
jakie dokumenty
Pobieranie dwuch świadczeń przej jedną osobie na dwie inne o