Strona w dniu 31.01.2017 r. złożyła wniosek o SZO.
W dniu wystąpiłam o przeprowadzenie wywiadu środowiskowego.
W dniu 20.02.2017 r. strona dostarczyła umowę o pracę, którą mąż osoby wymagającej opieki podjął 01.02.2017 r.
Do dnia 23.02.2017 r. nie otrzymałam wywiadu.
Od kiedy liczyć miesiąc na załatwienie sprawy? Od 31.01.2017 r. czy od 20.02.2017 r.
TERMINY
Re: TERMINY
Od 31.01.2017 r.ToJaToJa pisze:Strona w dniu 31.01.2017 r. złożyła wniosek o SZO.
W dniu wystąpiłam o przeprowadzenie wywiadu środowiskowego.
W dniu 20.02.2017 r. strona dostarczyła umowę o pracę, którą mąż osoby wymagającej opieki podjął 01.02.2017 r.
Do dnia 23.02.2017 r. nie otrzymałam wywiadu.
Od kiedy liczyć miesiąc na załatwienie sprawy? Od 31.01.2017 r. czy od 20.02.2017 r.
Art. 26 ust. 1 Świadczenia rodzinne wypłaca się nie później niż do ostatniego dnia miesiąca, za który przyznane zostało świadczenie rodzinne.
2. W przypadku złożenia wniosku w sprawie ustalenia prawa do świadczeń rodzinnych po 10 dniu miesiąca, świadczenia rodzinne za dany miesiąc wypłaca się najpóźniej do ostatniego dnia miesiąca następującego po miesiącu, w którym złożono wniosek.
Re: TERMINY
W dniu 07.02.2017 r. wystąpiłam o przeprowadzenie wywiadu.
Gościu nie modę wypłacić w lutym, bo jak wspomniałam nie mam wywiadu. Pytam od której daty liczyć miesiąc, bo muszę wysłać przedłużenie.
Gościu nie modę wypłacić w lutym, bo jak wspomniałam nie mam wywiadu. Pytam od której daty liczyć miesiąc, bo muszę wysłać przedłużenie.
Oprócz TERMINY - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
JAK UCHYLIC
Pomocy,.,Elmer Tom Ewalu i inni
decyzja
zdo a przerwa z orzeczeniu
ROPS zmienia okresy koordynacji
wyrównanie składki zus - wstecz - interpretacja ministerstwa
Śp a renta rodzinna
przysposobienie
zdrowotna
Zapytanie o nie roztrzygniętą sprawę u Marszałka a złożenie
Elmer i Inni - zapoznanie z dokumentami z Empatii