co w przypadku gdy ojciec dzieci po rozwodzie przebywa za gr - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 15 gru 2017, 10:21

Jak postępujecie w przypadku gdy rodzice są po rozwodzie,ojciec dzieci przebywa za granicą.Matka złożyła wniosek u nas , czy wysyłacie dokumenty do koordynacji czy wypłacacie na miejscu.Kobieta twierdzi, że nie wie gdzie obecnie przebywa były mąż .Mieliście takie przypadki ,jeśli tak to podpowiedzcie coś.Pozdrowionka :)
żabcia
Stażysta
Od: 20 wrz 2017, 11:35
Zajmuję się: PS/Św/FA

Napisano: 15 gru 2017, 10:32

oczywiście, że wysyłamy do koordynacji. jedyny wyjątek, gdy były mąż nie jest ojcem dzieci. jeśli były mąż jest ojcem dzieci to potencjalnie ma prawo pobierać na nie kasę za granicą. miałam co najmniej kilka takich przypadków i za każdym razem wysyłałam.
vasaria
Stażysta
Od: 25 mar 2016, 18:35
Zajmuję się:

Napisano: 15 gru 2017, 10:34

ja mam taki przypadek i wysłalam jak mi przyślą że jestem organem własciwym to następnym razem nie bede wysyłać :) narazie wysłałam :)
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
kiki88
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 11 sty 2015, 13:10
Zajmuję się: SR/ŚW

Napisano: 15 gru 2017, 10:46

żabcia pisze:Jak postępujecie w przypadku gdy rodzice są po rozwodzie,ojciec dzieci przebywa za granicą.Matka złożyła wniosek u nas , czy wysyłacie dokumenty do koordynacji czy wypłacacie na miejscu.Kobieta twierdzi, że nie wie gdzie obecnie przebywa były mąż .Mieliście takie przypadki ,jeśli tak to podpowiedzcie coś.Pozdrowionka :)
Jak nie wie gdzie były dał nogę to na 99% Ci odpiszą, że nie idzie ustalić czy w przedmiotowej sprawie zachodzi koordynacja i niecelowe było przekazanie wniosku bez informacji o miejscu pobytu ojca :mrgreen:
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 15 gru 2017, 12:36

Korowiow pisze:Jak nie wie gdzie były dał nogę to na 99% Ci odpiszą, że nie idzie ustalić czy w przedmiotowej sprawie zachodzi koordynacja i niecelowe było przekazanie wniosku bez informacji o miejscu pobytu ojca :mrgreen:
Dokładnie tak zrobią :D
Aisog
Stażysta
Od: 08 maja 2017, 12:08
Zajmuję się: ŚR FA ST KDR CP Składnica Akt

Napisano: 15 gru 2017, 14:00

Ja podałam gdzie się Pani znajduje (tzn. kraj, miejscowość mieli na wyroku sądu), ale też odpisali, że nie mogą ustalić.
Natalia.św
Starszy referent
Od: 13 mar 2017, 13:16
Zajmuję się: Św

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x