co w sytuacji - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 12 gru 2013, 21:03

proszę o pomoc.
mam na swoim terenie osobę bezdomną, która aktualnie tuła się to tu to tam i mam problem, co z człowiekiem zrobić, Pan nie ma zamiaru udać się do noclegowni bo z wiadomych względów musiałby zaprzestać spożywania alkoholu...zwrócił się o pomoc na zakup odzieży - ale gdzie wywiad sporządzić? i jak z nim postąpić skoro nie chce udać się do noclegowni?
~ALA

Napisano: 13 gru 2013, 17:56

jeśli nie ma gdzie przeprowadzić wywiadu, to nie ma pomocy. jeśli nie wskaże miejsca pobytu, które to umożliwi, to odmowa. spróbuj przekonać delikwenta, że pomoc otrzyma po udaniu się do noclegowni, bądź schroniska, bo tam można wywiasd przeprowadzić.
~wild one

Napisano: 14 gru 2013, 18:24

jeśli osoba nie posiada stałego miejsca zameldowania to wywiad w ośrodku możesz zrobić ale fakt najlepiej przekonać go do schronicka
~gosia

Napisano: 15 gru 2013, 1:19

Nie róbie jaj, wywiad może być przeprowadzony w miejscu osoby bezdomnej, ławka, piwnica itp. To my mamy wymagania. Powinniśmy działania wykorzystać na rzecz osoby bezdomnej. Chcieć to dotarcie do MOPS które powinno zapłacić za osobę. Każdy człowiek zasługuje na swój sposób życia!!
~Mek

Napisano: 12 lut 2014, 11:58

Nie widzę problemu. Wiele razy przeprowadzałem wywiady środowiskowe w miejscu pobytu osoby bezdomnej: w piwnicy, na schodach prowadzących do budynku, na strychu, na ławce, etc.
~grand

Napisano: 13 lut 2014, 15:29

zrobisz z jednym wywiad w ośrodku to na drugi dzień zwali ci sie cały uch zastęp
~młoda

Napisano: 28 lut 2014, 15:55

Dokładnie, ale jak to zrobić inaczej?
~EM

Napisano: 05 lis 2014, 9:50

Z moim bezdomnym robiłam wywiad w budynku w stanie surowym nieprzystosowanym do celów mieszkalnych. Tłumaczę: ktoś sobie stawiał dom, gołe sciany tylko i mój bezdomny sie wprowadził. To był paxdziernik albo listopad, nie pamiętam bo to było kilka lat temu. Nie ubyło mi. W wywiadzie na pierwszej stronie nie wpisałam nr domu tylko sama miejscowość. Wiec na ławce, klatce schodowej, na przystanku gdziekolwiek mysle ze tez nie będzie problemu.
A żeby się zwalił cały zastep po zrobieniu w ośrodku?? Watpie, skąd mieliby przyjść???
gjsfs

Napisano: 06 lis 2014, 9:20

Dobrze jest wziąść oświadczenie od tekiego, ze jest świadomy swojej decyzji i nie wyraza zgody na noclegownie.
w5w

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem