kontrola oświadczeń - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 17 gru 2013, 14:28

w jaki sposób dokonac kontroli wiarygodności skladanych przez przedsiębiorce oświadczeń o wysokości obrotu napojami alkoholowymi, chodzi mi co powinismy mieć okazane przez przedsiębiorcę podczas kontroli (planowanej)aby sprawdzić wiarygodność tych oświadczeń, nie wiem jakieś wydruki -raporty miesięczne z kas fiskalnych czy cos innego,burmistrz upoważnil członków komisji do kontroli punktów sprzeda. alko. w tym do kontroli oświadczeń nie wiem jak to ugryść pomocy mądrzejsi odemnie w temacie pliss
~młody

Napisano: 18 gru 2013, 11:08

a czy komisja ma takie uprawnienia. Przedsiębiorca składa w gminie oświadczenie i uiszcza opłatę.
~z

Napisano: 18 gru 2013, 15:17

W styczniu 2014 wystarczy, ze poprosicie przedsiębiorcę o dostarczenie wydruku rocznego (roczny raport kasowy) z kasy fiskalnej. Jak na dłoni jest wykazane ile sprzedaje alkoholu w ciągu roku i jak się to ma do złożonego oświadczenia.
Jak najbardziej organ wydający zezwolenia na sprzedaż napojow alkoholowych albo osoby wskazane przez niego moga przeprowadzać takie kontrole. I nakładać kary.
~zyta1977

Napisano: 18 gru 2013, 16:14

zyta chodziło mi czy komisja może kontrolować oświadczenia i jak ma to robić .podstawa prawna
~z

Napisano: 19 gru 2013, 10:00

~Jurek

Napisano: 19 gru 2013, 10:54

dzięki
~z

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x