Co w takim przypadku? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 20 mar 2014, 18:37

Kochani, a co odpowiedziec na wniosek w którym nie ma rachunków z en. elektrycznej gdyż wnioskodawca ma odcięty prąd na wynajmowane mieszkanie. Czy należy się ryczałt?
W dochodach tylko skł. zdrowotne.
~telena

Napisano: 21 mar 2014, 10:07

Moim zdaniem TAK.
Z ustawy wynika taki obowiązek, z zasad tzw. sprawiedliwości społecznej też, a że wykonawca obowiązków ustawowych, czyli Rząd, nie przewidział dobrego sposobu, to problem rangi technicznej, do załatwienia.
~jh

Napisano: 21 mar 2014, 11:23

-w dochodach tylko składka zdrowotna, wynajmuje mieszkanie, a czy zadałaś pytanie czy ma zaległości za czynsz ? (właściciel raczej nie trzyma niepłacących lokatołow) rachunek za prąd , telefon zapłacony? nie mówiąc już o podstawowych produktach żywnościowych, czy może korzysta z pomocy społ. (zas.cel.okresowy...)?
Ja też mam takie przypadki, ale jak zadam w/w pytania, daje to do zrozumienia, że kłamie, to się okazuje,że trzeba sobie jakoś radzić dochody się znajdują, zaległości nie ma i wtedy pisze oświadczenie o tych dochodach, których w pierwszej wersji nie było
- wg J. Bajora, \"jezeli nie ma prądu w lokalu, to przez analogię wziąć z sąsiedniego lokalu\"
~aga

Napisano: 21 mar 2014, 11:41

wg mnie niema prądu bo odcięty bierzesz przeliczniki 0,000 kwh i tyle ...
~olala

Napisano: 21 mar 2014, 12:48

Czyli kiedy nie ma prądu, to niby nie musi ani grzać wody, ani ogrzewać mieszkania, a nawet gotować, więc mu ani węgiel ani drewno niepotrzebne (??????)
~jh

Napisano: 25 mar 2014, 9:33

Dziękuję za podjęcie tematu, uwagi są skrajnie różne, ale przydały się bardzo - DM wraz z ryczałtem zostały przyznane, aczkolwiek zastanawiałam się czy słusznie. Wnioskodawca samotny, korzysta z pomocy GOPS.
~telena

Napisano: 25 mar 2014, 9:42

Ja pytam jaką wcześniej wnioskodawca miał taryfę i biorę aktualną cenę. Można ją znaleźć w oficjalnym dokumencie PGE dot. ceny kWh na rok 2014.
~MZ

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x