Wywiad - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 20 mar 2014, 15:42

Zaczynam pracę w dodatkach mieszkaniowych i nie wiem czy wywiad robicie zawsze przy każdym wniosku czy tylko jak wynikną jakieś wątpliwości?
~ELA

Napisano: 20 mar 2014, 16:11

przy wątpliwościach
~~gosiab

Napisano: 29 mar 2014, 18:50

a kiedy można mieć wątpliwości?? Jestem po szkoleniu na którym powiedziano, że powinnien być wywiad tam gdzie jest działalność i gdzie są bezrobotni
~nowa

Napisano: 29 mar 2014, 18:53

i czy do przeprowadzania wywiadu do dm trzeba mieć jakieś specjalne wykształcenie? Czy wystarczy że na podstawie upoważnienia
~nowa

Napisano: 31 mar 2014, 9:59

nikt się nie wypowie??
~nowa

Napisano: 31 mar 2014, 11:59

musisz mieć legitymację zgodnie z rozporządzeniem, nie przejmuj się tak wywiadami... nie jest napisane dokładnie kiedy je przeprowadzać, w jakim czasie, więc jest dowolność , ja przeprowadzam jak są jakieś wątpliwości, a że raczej ich nie ma to w sytuacji gdy wnioskodawca składa o dm po raz pierwszy lub gdy po długiej przerwie znów składa wniosek o dm
~KK

Napisano: 01 kwie 2014, 9:38

a jezeli mam 2 osoby we wniosku które są bezrobotne, a okazują się że jest wydatek 50,00 zł?
~nowa

Napisano: 01 kwie 2014, 10:01

witam my nie robimy wywiadu gdy ktoś korzysta z pomocy społecznej ( do wglądu jego sytuacja w wywiadzie środowiskowym) a robimy , gdy zwraca się po raz pierwszy o dm, gdy miał już odmowę z powodu rażącej dysproporcji a normalnie co drugi składany wniosek ( a więc po raz pierwszy wywiad, potem składa drugi raz wniosek więc nie ma wywiadu , jeżeli nic się nie zmieniło w sytuacji finansowej, majątkowej i jak składa wniosek kolejny raz - wywiad)
~ola

Napisano: 01 kwie 2014, 16:51

jak ola
~JM

Napisano: 10 kwie 2014, 8:01

ja przeprowadzam przy każdym wniosku tak postanowiła p. kierownik
słonko

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x