Zofia pisze: ↑07 lut 2024, 10:32Ty od niedawna w świadczeniach?Honor@t@ pisze: ↑06 lut 2024, 11:54poważnie zastanawiam się nad wystąpieniem z wnioskiem o udostępnienie danych do US i ZUS, bo nie mam czasu na klikanie po "naście" razy zapytań do MF i ciągłe sprawdzanie czy czasem udostępnieniono już informację z ZUS czy może przedłużono o kolejny dzień oczekiwanie na odpowiedz! zwłaszcza przy zaświadczeniach do czystego powietrza ...
gdzie można zgłosić takie utrudnienia, które w praktyce w zasadzie paraliżują całą prace i uniemożliwiają wykonywanie jakichkolwiek zadań ? oszaleć można!!![]()
Od tak dawna, że przesiąknęłam irytacją i frustracją do szpiku kości, ale nadal mam nadzieję na lepsze jutro

jak będziemy tylko siedzieć i biadolić to efektu nie zobaczymy. Doświadczenie poprzedniej edycji osłonówki pokazało, że jak zawaliliśmy ZUSy wnioskami OWD to jednak dało się "zwiększyć limity" tak żeby zminimalizować komunikaty o "wielu kodach".
Na razie wysłałam zgłoszenie do Ministerstwa, zaktualizowałam systemy i z niecierpliwością oczekuje efektów - liczę na to, że jutro o poranku w końcu będzie można normalnie pracować