Wnioskodawca prowadzi rodzinny dom dziecka i składa Mam wniosek na świadczenie pielęgnacyjne na dwoje dzieci w tym, że jedno dziecko umieszczone w spokrewnionej rodzinie zastępczej, drugie dziecko umieszczone w rodzinnym domu dziecka. Czy przyznaje świadczenie na dziecko umieszczone w spokrewnionej rodzinie zastępczej i podwyższam kwotę o 100% na dziecko umieszczone w rodzinnym domu dziecka?
Orzeczenia są do tego samego dnia i w tym samym dniu były złożone wnioski na komisję więc przyznanie do kiedy nie ma problemu, sygnity przyznaje mi w jednej kwocie przywołując w 1 pkt dwoje dzieci. Ja jednak rozbijam na 2 pkt tj. w 1 przyznaję, w 2 pkt podwyższam. Jaką sentencję decyzji obieracie?
CZYLI TERAZ RODZINY ZASTĘPCZE MAJĄ SKŁADAĆ wnioski o świadczenie pielęgnacyjne do OPS, tak..? a ewentualne o inne świadczenia np. zasiłek rodzinny - rodziny zastępcze nadal składają do Powiatu (PCPR), zgadza się?
Mniejsza o nazewnictwo.. no coś tam dostają typu 500/800+ czy jakieś świadczenia na częściowe utrzymanie dziecka.. zawsze takie wnioski składało się w PCPR. A wychodzi na to, że przy SP pojawia się nowa grupa świadczeniobiorców czyli m.in. rodziny zastępcze, które świadczenia będą pobierać w gminie..