co z uchwałami - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 04 lut 2014, 11:45

mam dylemat i proszę o opinię U mnie Rada Gminy przyjęła uchwałę z dniem 31 stycznia, poszło to do województwa i mam czekać na ukazanie się tego w dzienniku urzędowym. czy w takiej sytuacji moge przyjmować wnioski od osób którym przekaracza kryterium 100% czy powinnam przyjmować wnioski dopiero jak uprawomocni się uchwała???????????
i czy teoretycznie dzieci mogły by już jeść obiady w szkole czy musze przyznac od dnia uprawomocnienia się uchwały??///
~just

Napisano: 04 lut 2014, 12:06

wnioski przyjmuj dlaczego nie , decyzje wydawaj po uchwaleniu
~ola

Napisano: 04 lut 2014, 12:09

Raczej po uprawomocnieniu uchwały - czytaj: po 14 dni od dnia ogłoszenia w dzienniku urzędowym.
~Maria

Napisano: 04 lut 2014, 12:12

Chyba, że w uchwale napisano, że wchodzi w życie od 1 stycznia albo od opublikowania w DU, bo takie uchwały tez widziałam.
~kt

Napisano: 04 lut 2014, 14:35

jakie pytanie takie odpowiedzi.....wnioski musisz przyjmować, nawet kiedy mam dochód na osobę 5tys zł, wiec nie pytaj , a Wy nie odpowiadajcie takich bzdur. Masz po to decyzje odmowne, spróbowałabyś ode mnie nie przyjąć wniosku.
~folwark zwierzecy

Napisano: 04 lut 2014, 16:04

to nie chodzi o to by nie przyjmowac wniosku tylko o dzieci czy moga jeść jeśli nie ukazała się jeszcze uchwała w dzu województwa.
~just

Napisano: 04 lut 2014, 16:09

decyzja po uprawomocnieniu a w decyzji , że od stycznia .
Dobrze by było, żeby rachunek był po wydaniu decyzji
~melka

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x