Dziś otrzymałam pismo z sądu rejonowego o objęcie babki pełniącej funkcję rodziny zastępczej, asystentem rodziny bo nie radzi sobie wychowawczo z wnukami jak wynika z informacji otrzymanej z PCPR.
Co wy na to?
my w ub roku daliśmy ale tera w tym roku jeszcxe raz przemyslałam to i uwazam ze nie powinnismy bo takim asystentem dla rz jest koordynator pieczy zastępczej w pcpr
cytuje \"Sąd rejonowy....... zwraca sie z prośbą o rozważenie możliwości przydzielenia asystenta rodziny Pani........... pełniącej funkcję rodziny zastępczej w związku z uzyskaną informacją z PCPR że Pani...... niezbyt radzi sobie w opiece nad wnukami.
no i co ?
wszystko gra. Nie rozumiem gdzie wątpliwości. Koordynator zrobił swoje i stwierdzone \"trudności\" nie mylić z określeniem \"nieprawidłowości\" zgłosił w okresowej ocenie rodziny do kierownika PCPR. Organizator Rodzinnej Pieczy Zastępczej z kolei zareagował słusznie- asystent - po to jest ...nie tylko do pracy z rodzinami biologicznymi ale również do pracy z rodzinami zastępczymi .
Mamy w zastępczych AR. Na podstawie dalszej \"wykładni\" - zapewne przekonałabym panią o niesłusznych wątpliwościach w tej kwestii ( to raptem kilka art . z ustawy) ..ale nie mam czasu..
wychodzę z pracy.
ps. w piśmie nie było napisane ..niezbyt radzi sobie w opiece nad wnukami ? chyba , nie wierzę.