Co za bzdury!!!!!! - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 02 kwie 2014, 17:27

\"wiem o tym ludzie co ja mam teraz zrobić? skoro wydałam wszczęcie postępowania do decyzji zmieniającej??? wydam se w marcu z datą marcową a zwrotke strona odbierze wstawi datę marcową i już. \"

a co ze stemplem pocztowym???
~san`

Napisano: 02 kwie 2014, 17:33

ja zrobiłam wszczęcia w marcu i decyzje zm. w marcu i zdążyłam :)
~aga

Napisano: 02 kwie 2014, 18:23

\'No to mamy podobnie. :)\'

Ja również nie. Nie powoduje to żadnych negatywnych skutków ani dla strony, ani dla organu, ani dla budżetu. Wątpię, żeby ktoś się czepiał.
~Iks

Napisano: 02 kwie 2014, 18:24

\'co ja mam teraz zrobić?\'

Wydaj normalnie zmieniającą w kwietniu i już.
~Iks

Napisano: 02 kwie 2014, 21:36

Teresko, zrób decyzję z ostatnim dnie marca i będzie git.
~Iwa

Napisano: 02 kwie 2014, 22:18

zrob decyzje z dniem 31 marca
ja tak zrobilam dzis i uwazam ze jest ok bo decyzja wazna byla do 31 marca

poza tym kto powiedzial ze decyzja juz jest niewazna ?
nadal pozostaje w obiegu prawnym
~anna

Napisano: 02 kwie 2014, 22:47

tez zmieniam z data kwietniowa i mam to gdzies, chyba macie malo swiadczen, jak sie wyrobiliscie zrobic wszczecia, ludzie to poodbierali minelo 7 dni i wydaliscie jeszcze w marcu decyzje. u mnie bez szans, mi radca powiedzial, aby z wszczeciem w marcu zdazyc,
~martak

Napisano: 03 kwie 2014, 9:54

Decyzja jest ważna dopóki się jej nie uchyli, nie zostanie stwierdzona jej nieważność lub nie wygaśnie zgodnie z art. 162 Kpa. To, że pomoc była przyznana do dnia 31.03.2014 r. nie oznacza, że teraz decyzja jest \"nieważna\". Ona nadal jest w obiegu prawnym i potwierdza prawo do pomocy, choć została zrealizowana. Nie ma przeszkód żeby zmienić ją na korzyść strony w kwietniu (zgodnie z art. 106 ust. 5 ustawy o pomocy społecznej).
Nie popadajmy w paranoję.
~Irmina

Napisano: 03 kwie 2014, 9:56

zwłaszcza, że wszczęcia były w marcu .. ja też zmieniam z kwietniową
~ewalu

Napisano: 03 kwie 2014, 10:26

Nie ma żadnych prawnych przeciwskazań ażeby decyzje, które zostały zrealizowane zmienić w kwietniu, ponieważ zmiana tych decyzji wywiera skutki w przyszłość a nie wstecz. Z uwagi na konstytutywność takich decyzji, mogą one wywierać skutki tylko i wyłącznie ex nunc, czyli na przyszłość.
~ja

Strona 2 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x