Witam wszystkich, mam pytanie: czy liczycie hektary osobie, która twierdzi że nie są jej tylko zmarłej matki(ta Pani zmarła w 2005r.). Dodam, że nakaz płatniczy jest na męża osoby wnioskującej (syna zmarłej Pani, męża wnioskodawczyni)? Miłego dnia.
Piszesz wniosek o udostępnienie danych do wydziału podatków w gminie z prośbą o info, czy ona wraz z mężem posiadali w 2014 gospodarstwo rolne oraz jaka powierzchnia ha przeliczeniowych.
Ja bym liczyła gospodarstwo, maż jest osoby jest członkiem rodziny więc jesli na niego jest nakaz płatniczy to jak najbardziej. Jak cos to niech sie odwołują od wydanej decyzji
Ja mam również pytanie odnośnie gospodarstwa rolnego, jeśli w2014 r. osoba posiadała gospodarstwo rolne, a w kwietniu 2016 r. sprzedała cześć, to i tak liczę te to gospodarstwo rolne, które posiadała w 2014 r., tak?? Ponieważ nie ma utraty i uzysku dochodu z gospodarstwa rolnego.
Witam, chciałabym zapytać czy miał ktoś może taki przypadek, mianowicie: Mężczyzna w 2014 r miał gospodarstwo rolne, w roku 2016 przepisał je na swojego syna i od styczna 2016r. pobiera emeryturę. W takiej sytuacji liczycie zarówno dochód z gospodarstwa które było w 2014 bo nie ma uzysku i utraty jak również dolicza się dochód uzyskany z tytułu uzyskania emerytury???
Tak dokładnie tak, uzysk za jeden miesiąc następujący po miesiącu w którym dostał emeryturę jak dostał od stycznia, to wysokość jego emerytury za jeden pełny luty, i pole z 2014
Też tak myślałam ale wolałam sie upewnić bo wnioskodawczyni chce się odwoływać bo uważa że po przepisaniu gospodarstwa przez małżonka ona utraciła miejsce pracy zarobkowej. Nic do niej nie przemawia:)