Co zrobić z wnioskiem? - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 11 kwie 2017, 13:16

Dzień dobry,

Wprowadziłam wniosek rodziny, dopiero w chwili kiedy miałam wydać karty zorientowałam się, że popełniłam błąd.
Wniosek jest rozpatrzony, karty nie wydane jak się z tego wyplątać, jak anulować wniosek, albo zostawić go bez rozpatrzenia, żeby ponownie wprowadzić dane.

Od niedawna prowadzę KDR i bardzo proszę o pomoc i radę!
..Młoda..
Praktykant
Od: 20 wrz 2016, 9:02
Zajmuję się:

Napisano: 12 kwie 2017, 11:23

1. spróbuj napisać na helpdesk - co w takim przypadku zrobić
https://kdr-hd.mpips.gov.pl/secure/Dashboard.jspa

2. Zależy gdzie jest ten błąd (jak w imieniu itp) to można wejść w Zarządzanie Kartami -> tam znaleźć tą osobę, i przy tych danych osoby powinien być aktywny przycisk (edytuj dane osoby - taki ołówek jakby). Tylko nie wiem czy to jest do końca poprawnie - teraz bym pytał na helpdesku jakbym miał podobną sytuację czy tak mogę - czy da się np. skorygować w ten sposób błąd w nazwisku.

Miałem sytuacje podobną jak rozpoczynałem pracę, wtedy HELPDESK nie pomógł, przyznałem karty, anulowałem z winy urzędnika, i potem w sprawzodaniu rocznym i półrocznym pisałem w wyjaśnieniach dlaczego kwota powinna być niższa. Bo jak wprowadziłem od nowa wniosek to dotyczyl tej samej osoby, a liczyło w systemie podwójnie. Inaczej rzecz mówiąc, staram się sprawdzać teraz dwukrotnie. Spróbuj, może teraz coś zmienili, jakoś cofną lub sprawdź czy ta druga metoda w ogóle działa - jeśli tak to spytaj na helpdesk czy jest poprawna w tej sytuacji

Warto poinformować nas (uzytkowników) jeśli rozwiązałaś problem i jak to zrobiłas.
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 12 kwie 2017, 13:01

Dziękuję za odpowiedź! ;)

popełniłam błąd w opłacie za duplikat zamiast nie dałam tak... głupi błąd.
..Młoda..
Praktykant
Od: 20 wrz 2016, 9:02
Zajmuję się:

Napisano: 12 kwie 2017, 15:14

No niby drobnostka (ale w normalnym systemie - zawsze powinno dać się to poprawić)... Tutaj niestety tak nie jest i jakikolwiek błąd zostaje potem w tych sprawozdaniach. Do czasu zamówienia kart powinna być możliwość poprawy wniosku, cofnięcia zatwierdzenia, usunięcia. Niestety takich opcji nie widze i pewnie dlugo nie zobaczę. Bardzo długo prosiłem o dodanie różnych usprawnień - ale zgłaszanie tego typu propozycji na helpdesk mija się z celem...
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem