co zrobić ze "starymi" dłuznikami i ich zaliczką - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 07 mar 2025, 9:59

Właśnie nic się nie dzieje. Po weryfikacji PESEL okazało się, że kilkoro zmarło. Zrobiłam notatki i tyle. Reszta leży, nie wiadomo nawet czy nadal jesteśmy OWD.
Tucix
Stażysta
Od: 02 lut 2017, 14:32
Zajmuję się: ŚW,SR,FA,KDR, Czyste Powietrze

Napisano: 07 mar 2025, 12:12

Kolejne z serii moich banalnych pytań...jak robicie weryfikację PESEL tych "starych" dłużników...przeglądam system i jakoś nie mogę dojść :(
gopsbasia
Referent
Od: 06 kwie 2021, 8:15
Zajmuję się: ŚW,CP,DO,ZG

Napisano: 07 mar 2025, 12:17

Poprosiłam koleżankę z ewidencji ludności z urzędu i sprawdziła.
GOPS2018SWFA
Stażysta
Od: 01 mar 2018, 11:18
Zajmuję się: ŚW, FA

Napisano: 07 mar 2025, 12:46

gopsbasia pisze:
07 mar 2025, 12:12
Kolejne z serii moich banalnych pytań...jak robicie weryfikację PESEL tych "starych" dłużników...przeglądam system i jakoś nie mogę dojść :(
Nie wiem na jakim programie pracujesz. Ja w SYGNITY mogę sprawdzić rejestr PESEL. W oknie głównym wybierasz zakładkę [administracja]. W oknie po lewej stronie rozwijasz [kliknąć +] listę przy pozycji [Emp@atia]. Na samym dole masz pozycje [Raporty], rozwijasz i potem wchodzisz w opcje [Informacje o zgonach]. Otworzy się nowe okno. Po prawej stronie masz opcje [Pobierz raporty]. Klikasz, wybierasz moduł, ustalasz okres czasowy i akceptujesz. Potem tylko sprawdza. Można jeszcze z poziomu listy wszystkich decyzji, zrobić weryfikacje w rejestrze PESEL danego dłużnika i sprawdzić czy jest data zgonu. Jeśli idzie o dłużników gdzie byliście tylko OWD i możecie nie mieć ich w systemie to zostaje wystąpić do urzędu stanu cywilnego aby wam sprawdzili. Np. wysłać jeden zbiorczy wniosek.
MadJack
Awatar użytkownika
Referent
Od: 26 lip 2017, 9:29
Zajmuję się: DE, DM, FA, ST, ŚW

Napisano: 07 mar 2025, 13:26

Ja też pisałam w zeszłym roku pisma o stan egzekucji i w jednej ze spraw otrzymałam informację, że postępowanie egzekucyjne zostało umorzone ze względu na brak możliwości prowadzenia egzekucji wobec osoby pozostającej poza granicami kraju, a nasz wniosek ze względu na to, że zawierał braki formalne, których nie uzupełniliśmy w 2015 r. z jakiegoś powodu został zwrócony.

Czy coś się da z tym zrobić, jak komornik umorzył postępowanie, a sprawa jest z 2015 r.?
mooonciaa
Stażysta
Od: 19 kwie 2017, 14:33
Zajmuję się: FA/KDR

Napisano: 10 mar 2025, 11:13

gopsbasia pisze:
07 mar 2025, 12:12
ja wchodzę w decyzję przyznającą Fa i weryfikacja pojedyncza PESEL szukam delikwenta podświetlam i weryfikuje
Ja111
Praktykant
Od: 27 cze 2024, 9:05
Zajmuję się: ZR/FA/DO/DW/BE/DE/DA

Napisano: 12 mar 2025, 15:56

Te raporty zgonów nie sięgają lat ubiegłych, chyba jest możliwość pobrania od 2023r. jakoś. Mi wyszły zgony dłużników w latach 2019.
a sprawdzić można przez wprowadzenie wniosku najłatwiej Czyste powietrze (tak wiem, nie powinnam:)
Tucix
Stażysta
Od: 02 lut 2017, 14:32
Zajmuję się: ŚW,SR,FA,KDR, Czyste Powietrze

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x