Mam sytuację, że Pani dopóki pełnoletnia córka pracowała, to wywaliła ją ze składu rodziny. Teraz przyniosła dokumenty potwierdzające utratę dochodu przez córkę i wpisała ją znowu w składzie rodziny. Powiedzcie mi, jak postępujecie w podobnej sytuacji?
No właśnie mam wątpliwości. Takie szastanie składem rodziny. To może powinnam wstecz sprawdzić, czy gdzieś na etapie poprzedniego okresu nie było przekroczenia dochodu>
Kiedyś traktowałam to miejsce bardzo merytorycznie i szukałam tu potwierdzenia, że starsi stażem, mądrzejsi i doświadczeni zawodowo podobnie interpretują wykładnię językową przepisów ustawy o świadczeniach rodzinnych. Ale teraz Ci niby mądrzejsi tak obrośli w piórka, że rachubę w swej ironii tracą. I jedyne co ostatnio im perfekcyjnie wychodzi, to obśmiewanie pytań na forum.
Już nawet wykop się śmieje, nie tylko zapiórkowani....
Dostałaś odpowiedź od ew@1, chcesz dalej szukać dziury w całym to ci napisałem, gdzie szukają takich zapaleńców.
Temat wyczerpany - wnioskodawca określa skład rodziny i może nim żonglować wg potrzeb. W przedmiotowej sprawie jasne jest, że jak ktoś ma swój dochód to może być na własnym utrzymaniu a jak nie ma do wraca żerować na mamusi. No ale ty masz problem bo kombinują. Mogą to kombinują, nie jesteś od tego, żeby łatać luki w ustawie.