Cywilizacja Śmierci - HYdE PaRK

Strona 6 z 9    [ Posty: 82 ]

Napisano: 13 sty 2013, 18:37

pablo - jesli nie masz nic do powiedzenia to nie wypowiadaj się, a co do twojego apelu to przeczytaj:
\" Symbolem takiej sytuacji stały się słowa Jana Pawła II, który będąc już w bardzo ciężkim stanie, powiedział: \"Pozwólcie mi odejść do Pana\".

Cały tekst: https://wyborcza.pl/1,75248,13170996,Tes ... z2Hs1DJEio
~oko

Napisano: 13 sty 2013, 18:37

Testament życia - oświadczenie, w którym człowiek deklaruje, że w przypadku trwałej utraty świadomości nie chce, aby stosowano wobec niego działania podtrzymujące życie. Mnie przypomina to zgodę na ubezwłasnowolnienie i oddanie decyzji na temat własnego życia służbom medycznym. Diagnozy lekarskie będące podatawą do podjęcia decyzji o eutanazji lub zaprzestniu uporczywej terapii mogą być błędne.

Poniżej niektóre argumenty przeciwników eutanazji

Argumenty przeciw eutanazji

Zabicie niewinego człowieka zawsze jest złem. Diagnozy lekarskie będące podstawą do podjęcia decyzji o eutanazji mogą być błędne.

Mimo wielu obwarowań dopuszczalności praktykowania eutanazji, w krajach, w których jest ona legalna dochodzi do wielu nadużyć.

Przed Sądem Najwyższym w USA toczyła się sprawa dotycząca lekarza, który zakończył życie zakonnicy, ponieważ "cierpiała z powodu nie dającego się znieść bólu, a przekonania religijne nie pozwoliły jej prosić o eutanazję"

Depresja pacjenta. Choroba terminalna łączy się zwykle z depresją wynikającą z niemożności realizacji dotychczasowych ról, świadomości zbliżającego się końca życia, samotności.

Utrata zaufania pacjenta do lekarza. W Holandii zdarzają się ucieczki pacjentów ze szpitali i hospicjów w obawie przed niechcianą eutanazją.

Eutanazja hamuje rozwój medycyny paliatywnej.

https://www.pro-life.pl/_ow/read.php?y=S ... _argumenty

Andrzej

Napisano: 13 sty 2013, 19:43

Świetny projekt. Ma tylko jedną wadę, nikt go jeszcze nie przetestował. Proponuję więc, tak jak to jest z budowniczymi mostów, aby autorzy tego projektu dla dobrego przykładu sami poddali się eutanazji. Wtedy wszyscy będziemy mogli się przekonać, że nie jest to żadna zagrywka pod publiczkę lecz poważny projekt zgodny z poglądami członków RP.
Do dzieła panowie. Trzymam za was bardzo mocno kciuki!

Oko, może jako ochotnik chcesz być pierwszy. Skoro to takie dobre, to nie widzę powodu dla którego nie miałbyś poddać się eutanazji. Wszyscy na tym skorzystamy. No, proszę. Od słów do czynów!!! Dalej przodowniku!

~pablo

Napisano: 13 sty 2013, 19:57

pablo-wojtku jestes chamski i poniżej krytyki, dyskusja z tobą jest niemożliwa, język nienawiści i poczucie nawiedzenia zaslepia wszystko

2013-01-13 00:19
Re: Cywilizacja Śmierci
wysłane przez ~oko dnia 2013-01-13 00:19:30

~oko

weź odpowiedzialność za swoje słowa i nie bełkocz

2013-01-12 23:30
wysłane przez ~oko dnia 2013-01-12 23:30:16

~oko

wklej mój cytat, ze sie zgadzam na eutanazję, a jak nie znajdziesz to zamilcz
twoje urojenia są uciążliwe
~oko

Napisano: 13 sty 2013, 20:01

Ludziom, którzy mają poczucie przyzwoitości nie wolno nawet dyskutować z przedstawicielami cywilizacji śmierci. Dlatego, że takie kontakty ogromnie infekują.

Dlaczego pacjenci w Holandii uciekają ze szpitali? Z bardzo prostego powodu. Gdy już eutanazja jest legalna, to któż będzie dochodził, czy schorowany człowiek sam chciał umrzeć, czy może bardziej od niego chciała tego jego rodzina, jego lekarz a może zwykła pielęgniarka.

Proszę państwa żyjemy w świecie i w kraju, w którym jakaś część społeczeństwa nie lubi mieć kłopotów. Dlatego oddają najbliższych do dps-ów, zoli czy hospicjów. Porzucają zwierzęta a nawet je mordują. Zabija się nienarodzone dzieci, bo dla niektórych nienarodzony człowiek nie mieści się w definicji człowieka. A cóż będzie stało na przeszkodzie aby definicję człowieka ograniczyć jeszcze bardziej o starość, niedołężność, niepełnosprawność, chorobę a w jakiejś nieodległej przyszłości np. o niewłaściwe pochodzenie.

Puszka Pandory została otwarta.

Homoseksualiści zarzekali się, że chodzi im wyłącznie o walkę z dyskryminacją. Gdy wykreślono homoseksualizm z jednostek chorobowych zaczęli walczyć o legalizację małżeństw homoseksualnych zarzekając się, że nigdy nie będą chcieli ubiegać się o wychowywanie dzieci. Jak wiadomo dzisiaj w wielu krajach walczą o prawo do adopcji.

To właśnie tak działa. Dajcie im palec a wkrótce stracicie życie, bo rzekomo będzie ono dla was za trudne.

Walka z legalizacją eutanazji to nie jest błaha sprawa, która nie dotknie nikogo z nas. Może dotknąć każde z nas i to wbrew naszej woli. Wystarczy chwila nieświadomości, by ktoś \"miłosierny\" włożył nam długopis do ręki i pokierował nią za nas.

~kazimierz

Napisano: 13 sty 2013, 20:06

Ja nie chcę twojej zgody. Ja chcę żebyś się poddał eutanazji. Dopiero wtedy będziesz dla mnie wiarygodny. Jak rozumiem opowiadanie się za nie uśmiercaniem ludzi jest mową nienawiści a uśmiercanie miłością? Masz wszystkich w domu, czy może część już poddałeś eutanazji?
~pablo

Napisano: 13 sty 2013, 20:06

Świetny projekt. Ma tylko jedną wadę, nikt go jeszcze nie przetestował. Proponuję więc, tak jak to jest z budowniczymi mostów, aby autorzy tego projektu dla dobrego przykładu sami poddali się eutanazji. Wtedy wszyscy będziemy mogli się przekonać, że nie jest to żadna zagrywka pod publiczkę lecz poważny projekt zgodny z poglądami członków RP.
Do dzieła panowie. Trzymam za was bardzo mocno kciuki!
~pablo

Napisano: 13 sty 2013, 20:18

2013-01-13 16:37
wysłane przez ~oko dnia 2013-01-13 16:37:32

~oko
pablo - jesli nie masz nic do powiedzenia to nie wypowiadaj się, a co do twojego apelu to przeczytaj:
\" Symbolem takiej sytuacji stały się słowa Jana Pawła II, który będąc już w bardzo ciężkim stanie, powiedział: \"Pozwólcie mi odejść do Pana\".

Cały tekst: https://wyborcza.pl/1,75248,13170996,Tes ... z2Hs1DJEio

2013-01-13 17:57
wysłane przez ~oko dnia 2013-01-13 17:57:49
~oko

pablo-wojtku jestes chamski i poniżej krytyki, dyskusja z tobą jest niemożliwa, język nienawiści i poczucie nawiedzenia zaslepia wszystko
2013-01-13 00:19
wysłane przez ~oko dnia 2013-01-13 00:19:30
~oko

weź odpowiedzialność za swoje słowa i nie bełkocz

2013-01-12 23:30
wysłane przez ~oko dnia 2013-01-12 23:30:16

~oko
wklej mój cytat, ze sie zgadzam na eutanazję, a jak nie znajdziesz to zamilcz
twoje urojenia są uciążliwe

~oko

Napisano: 13 sty 2013, 20:41

Nikt z was nie chciałby wegetować kilka lub kilkanaście lat waląc pod siebie i będąc karmionym żółtą papką za pomocą rurki. Cuda zdarzają się zbyt rzadko by w taki sposób cierpieć, utrudniać życie bliskim i pocieszać się tym że to wszystko (wg. kleryków) ma głębszy sens. Gó.wno prawda. Człowiek powinien móc decydować o tym wszystkim. O tym czy chce wegetować i przeciągać męki czy nie.
Kościoły zatruwając nasze umysły średniowiecznymi duperelami odbierają cierpiącym prawo do godnej śmierci. Eutanazja to nie morderstwo. To pomoc w godnym odejściu na tamten świat i tym samym przerwanie potwornego nie raz bólu. Sam Owsiak powiedział jakiś czas temu szczerze co o tym myśli. Oczywiście został za to zbesztany przez moherowy, ciemny elektorat.
Fajnie wam się sr.a jak du.pa pełna. Fajnie wam się krytykuje kiedy jesteście JESZCZE zdrowi i nie leżycie jak kłody z gnijącymi odleżynami.
Dla umierających kostucha to wybawienie. Nie wolno śmierci mylić z umieraniem. Śmierć jest w porządku. To tylko przejście. Moment wspaniały dla odchodzących. Umieranie natomiast to piekielna droga ku tej ostatniej bramie. Jeśli można, jeśli medycyna nie może już nic oprócz podtrzymywania wegetacji to tę drogę trzeba skracać.
Warto jednocześnie łożyć na geriatrię. Warto ją rozwijać bo staruszków będzie coraz więcej.
Nie warto jednak trzymać przy życiu rośliny której już nie można pomóc, której zasadnicza część nie działa i która już nigdy nie stanie na własnej łodydze. Człowiek to nie manekin.
On czuje.
~Maciej Z.

Napisano: 13 sty 2013, 21:14

dziękuję za rozróżnienie pojęć: śmierć i umieranie
~oko

Strona 6 z 9    [ Posty: 82 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x