PYT. 1: gospodarstwo rolne o powierzchni ha przeliczeniowych 10,2485 wnioskodawca jest jego właścicielem w 1/5 części, ile ha liczę do dochodu do SR ?
PYT. 2: w 06. 2012 r. sprzedano cześć gospodarstwa rolnego, mianowicie było 2,5501 ha przelicz., zostało 0,1140 ha przeliczeniowych, jaka powierzchnię liczę dochodu ?
część gospodarstwa rolnego ?
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: część gospodarstwa rolnego ?
1. liczysz tylko 1/5
2. liczysz 2,5501 * 6 miesięcy * 202,58 : 12 miesięcy
2. liczysz 2,5501 * 6 miesięcy * 202,58 : 12 miesięcy
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
co do pyt. 1 - to nie jestem taka pewna. w KRUSIE ta osoba widnieje od całości gospodarstwa, to, ze jest właścicielem 1/5 Ha Fiz, niekoniecznie oznacza czy w 1/5 też HaPrzel. Czy jest zrobiony podział na działki i wiadomo kto, ile ma przeliczeniówki?
co do pyt. 2 - jesli od lipca jest również mniej niż 1 Hafiz. - to tak jak Ewalu podała nie liczysz, ale jesli tego fiz. jest wiecej to musisz do dochodu wyliczonego przez Ewalu przeliczyć okres od lipca do grudnia.
co do pyt. 2 - jesli od lipca jest również mniej niż 1 Hafiz. - to tak jak Ewalu podała nie liczysz, ale jesli tego fiz. jest wiecej to musisz do dochodu wyliczonego przez Ewalu przeliczyć okres od lipca do grudnia.
ok, czyli drugie mi wyjaśniliście - dzięki 
a co do pierwszego pytania, to niestety nie jest ustalone kto ma jakiej klasy działki żeby ustalić dla danej osoby ha przeliczeniowe. no i nie wiem co dalej...

a co do pierwszego pytania, to niestety nie jest ustalone kto ma jakiej klasy działki żeby ustalić dla danej osoby ha przeliczeniowe. no i nie wiem co dalej...
Oprócz część gospodarstwa rolnego ? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
utrata zasiłku chorobowego
pomocy czy ok podstawa prawna
liczba osób pobierających SR
ZDO
z.r. na 21 dziecko- czy dobrze ?
SZO - czy jest utrata zatrudnienia
SZO Pilne!!!
Kiedy zmiana w TOP-TEAM
podwyżesznie ŚP
Wyrok WSA - SZO czy ŚP, a może ZDO
Sygnity
Co z zarejestrowanymi w PUP
Rezygnacja z opieki przez wnuczkę
a co z takimi osobami Elmerku :-) ZDO
wyrównanie od lipca a okresowy zasiłek
zmiana dot. ś.p. KTÓRĄ DECYZJĘ ZMIENIAM??